2021-07-26

Austrijos kancleris Kurz apie nelegalus: „Negalime importuoti sergančios ideologijos“

 

Liepą JAV pabėgo iš Afganistano. Jie 20 metų čia diegė „demokratiją“, tačiau patyrė pralaimėjimą nuo Talibano judėjimo ir skubiai išsinešdino, palikdami milžiniškus kiekius ginklų, šaudmenų, amunicijos ir jiems dirbusius afganus. Dabar dešimtys tūkstančių musulmonų bėga iš šios šalies. Geidžiamiausias tikslas – Vokietija, kurios kanclerė Angela Merkel 2015 metais atidarė šalies sienas ir pakvietė viso pasaulio perėjūnus atvykti. Šį kvietimą išgirdo apie 2 milijonus geresnio gyvenimo ieškančiųjų, kurie su kaupu „atsilygino“ už svetingumą: traiškė vokiečius sunkvežimiais, kapojo kirviais ir kalavijais, šaudė, prievartavo, plėšė. Merkel politikos auka tapo ir kaimyninė Austrija, nors ši ir nekvietė migrantų. Tiesiog ji buvo pakeliui į Vokietiją.

Pastarosiomis dienomis migrantų srautui ženkliai išaugus, Austrija sugriežtino savo pietinės sienos apsaugą. Kaip pranešama, vyriausybė padidino karinę sienos apsaugą nuo 400 iki 1000 karių. Be to, Austrijos valstybės sieną saugo 400 policininkų. Nuo sausio 1 d. iki liepos 18 d. į šalį jau atvyko 15 768 nelegalai. Sparčiai daugėja atėjūnų afganų. http://lebionka.blogspot.com/2021/07/austrijos-krone-zeitung-apie-lietuvos.html



Austrų „Krone Zeitung“ rašo, kad šiuo metu dėl radikalaus islamo Talibano įsigalėjimo Afganistane nerimaujama dėl naujos pabėgėlių bangos. Migracijos tema šiuo metu karštai diskutuojama ne tik Austrijoje, bet ir Vokietijoje, kur kancleris Sebastianas Kurzas (ÖVP) interviu laikraščiui "Bild" aiškiai išdėstė savo poziciją. "Mes tikrai ir toliau deportuosime į Afganistaną. Negalime išspręsti Afganistano problemų, jei Vokietija ir Austrija, kaip 2015 m., priims daugybę žmonių", - sakė kancleris. https://www.krone.at/2470496

"Nenorime į Europą importuoti būtent šios sergančios ideologijos." Jis pridūrė, kad reikia gerinti žmonių padėtį vietoje. "Jei žmonės turi bėgti, manau, kad kaimyninės šalys, Turkija ar saugios Afganistano dalys yra tinkama vieta, o ne visi žmonės turi vykti į Vokietiją, Austriją ar Švediją", - sakė jis, aiškiai nepritardamas naujam pabėgėlių priėmimui.


Kurz įžvelgė nauja Europos linija migracijos klausimu


Kurz pasakė: "Prieglobsčio teisė visuomet buvo suprantama kaip individuali teisė, jei kas nors buvo persekiojamas dėl politinių ar religinių priežasčių. Ji niekada nebuvo skirta ištisoms šalims ar regionams. Negalima pasirinkti šalį ir sakyti: Noriu vykti į Vokietiją“.

To JTO niekada neketino daryti. Kurz "džiaugėsi“, kad per pastarąjį laiką pasikeitė atskirų ES valstybių pozicija dėl nelegaliai atvykusių pabėgėlių priėmimo.


"Migracijos judėjimas sukėlė didžiulių problemų"


Kurzo teigimu, "visur pasklido žinia", kad šie masiniai ištisų kultūrinių grupių žmonių migracijos srautai sukėlė didžiulių problemų Europoje. Kancleris taip pat paminėjo Leonie bylą, kuri sukėlė siaubą net už Austrijos ribų. "Neseniai keli jauni afganistaniečiai apsvaigino, išprievartavo ir nužudė trylikametę mergaitę, o paskui ją išmetė kaip daiktą. Niekada negalima visų žmonių tuo kaltinti, suplakti į vieną krūvą. Tačiau tiesa, kad turime didelių problemų su daugeliu žmonių, atvykusių iš Afganistano, Čečėnijos ir kitų pasaulio dalių, iš visiškai skirtingų sistemų ir kultūrų."

Pasak Kurzo, užtenka pažvelgti į nusikaltimų statistiką, kad pamatytume tam tikrą dėsningumą: „Anksčiau čia nebuvo tokio žiaurumo. Tam tikrose grupėse labai aiškūs skaičiai, pavyzdžiui, apie smurtinių nusikaltimų ar seksualinės prievartos prieš moteris susikaupimą." Nors, "ačiū Dievui, yra daug gerai integruotų", pastaraisiais metais į Europą buvo įvežta daug antisemitizmo. Daugelis migrantų taip pat yra "aiškiai homofobiški" ir "nebūtinai palaiko moterų teises".

„Krone Zeitung“ pažymi, kad visai neseniai Vokietijos kanclerė Angela Merkel Berlyne taip pat neigiamai atsiliepė apie galimą naujų pabėgėlių priėmimą: "Mes jau priėmėme labai daug pabėgėlių iš Afganistano". Šį kartą "turime į šį klausimą žvelgti kitaip", - sakė kanclerė, kuri 2015 m. per pabėgėlių krizę vis dar kalbėjo visai kitaip, sakydama "Mes galime tai padaryti". Vokietija negalėjo kompensuoti visko, kas buvo "sunku" Afganistane, rašoma austrų dienraštyje. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą