2021-07-14

Mimikrija: zoologinė ir politinė


Liepos 13 d. Palangą atakavo žiedmusės. 10 val. ryto jau buvo 33 laipsniai. Slampinėjam palei Tiškevičiaus parką, trinam suoliukus Meilės alėjoje, kur greta garsiųjų „dušinių“, einame į S.Daukanto g-vėje esančią „Ukrainiečių virtuvę“. Skanu ir politkorektiška. Taip dabar Ukrainą mūsų valdžia myli, net už Gruziją labiau. Gal net už „pabėgėlius“ labiau.

Ant stalų dega ugnys, taip žiedmuses baido. Tik nelabai pavyksta. Jų pilna, nugeibusios, vos kojas stalu pavelka. Per minutę spėjau jas gerokai sudrausminti ir nufotografuoti ant stalo suguldytas.

Pažiūrėjau į vabzdžius atidžiau. Ukrainoje prezidentas, premjeras ir dar keli svarbiausi asmenys - ne ukrainiečių tautybės. Gal, sakau, ir šiame Ukrainos vardo restorane žiedmusės su jarmulkėmis ant galvų? (Tik tss... apie tai, kad mimikrinis „tautininkas“ - sionistas M.K. neišgirstų, o tai dar kartą apskųs mane prokurorams ir veidaknygę sulikviduos).



„Tokio žiedmusių antplūdžio nepamenu“, - sako jauna ir graži padavėja. Vyresnės nepadirbtų, nukristų po stalu, kaip žiedmusė nuo nepakeliamo karščio.

Įdomios tos žiedmusės, į vapsvas panašios. Kaip ir lietuviai: panašūs į inteligentus, bet dažnai - chamai. Mačiau vieną ponią gubojų glėbį iš pajūrio velkančią, o dviratininkus ir paspirtukininkus čia įstengia pažaboti tik policija. Ženklai jiems negalioja. Perspėjimai irgi. Jei greta Tiškevičiaus rūmų rožynas, tai būtinai reikia lipti ant gazono ir pievelę išmindyti aplink krūmą, žiedus pačiupinėti. Gali liežuvį nusilaužti drausmindamas, veltui, tik į marmūzę gausi. O kokias tatuiruotes išsipaišę, ant rankų, sėdmenų, kojų! Papuosai, kur kapitoną Džeimsą Kuką suėdė, tikrai pavydėtų. Tik ko norėti, jei ministrę tokią turime, kaip papuasą (ir išvaizda, ir protu, ir tatuiruotėmis).

Kokia įdomi gamta. Jai visai nesvarbu, ar musė, ar žmogus. Kažkada vienas Austrų dailininkas yra palyginęs parlamento rinkimų ciklus su šešiakojų vystymosi ciklais. Papildykim jo pastebėjimus. Žiedmusės vapsvas primena, kad kiti bijotų. Taip jos, vapsvomis prisistačiusios, nuo paukščių ir kitų smulkių vabzdžiais mintančių gyvūnų saugosi, juos apgaudinėja.

Suguldęs tas muses ant restorano stalo pagalvojau: kaip gi jos pvz. į anūką panašios, kuris rinkėjams kovotoju už Lietuvą ir konservatyvias vertybes prisistatė, o vėliau paaiškėjo, kad jis yra Lietuvos duobkasys ir liberastas Nr.1.

Dar tos musės savo margumu į armonautus panašios. Kokią gi laisvę šitie dvikojai vabzdžiai neša? Jokios. Tik iškrypėlių diktatūrą, kuri tam Švabo įvardintam „Didžiąjam perkrovimui“ reikalinga. Tikrų tikriausia zoologijos ir politologijos pamoka čia pat ant stalo išdėliota. Gaila tik, kad iš Seimo mums vis nepavyksta tų vabzdžių, žmonėmis apsimetančių, iššluoti kur nors į istorijos pastalę. Bet aš tikiu, kad pavyks, turi būtinai pavykti, nes nėra kitos išeities.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą