2022-02-13

Revoliucija Australijoje (video)



Vakar iki milijono australų protestavo sostinėje Kanberoje prieš vyriausybės corona-terorą.

Reikalavimas-premjerui ir vyriausybei nešdintis lauk. Tokius šūkius skandavo prie parlamento susirinkę protestuotojai. Juos palaikė kelios dešimtys sunkvežimių vairuotojų.




Mitinge apsilankė ir su kai kuriais protestuotojais kalbėjosi senatorė Pauline Hanson, nuosekliai prieš skiepus pasisakančios partijos "One Nation" lyderė.


Protestuotojams prieš privalomą skiepijimą buvo nurodyta iki sekmadienio palikti Exhibition Park Kanberoje, kur jie buvo apsistoję daugiau nei savaitę. Protestuotojų grupė ten buvo nuo praėjusios savaitės, kai policija jėga išvedė demonstrantus su palapinėmis iš Nacionalinės bibliotekos pievelės.

Australijos ministras pirmininkas Skotas Morisonas (Scott Morrison), komentuodamas demonstracijas Kanberoje, pasakė, kad supranta protestuotojų prieš privalomą skiepijimą susirūpinimo šaltinį, vasario 12 d. rašė "Guardian Australia".

Protestai prieš privalomą skiepijimą Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje vyko po daugiau nei dvi savaites trukusių sunkvežimių vairuotojų protestų "Laisvės konvojus" Kanadoje, dėl kurių keliose šalies provincijose jau buvo panaikinti sanitariniai apribojimai.

Australijoje pavasarį planuojami nauji federaliniai rinkimai, kurie, tikėtina, įvyks 2022 m. gegužės mėn. Tokiomis aplinkybėmis šalyje suintensyvėjo vidaus politinė kova. Opozicija ne kartą kaltino ministrą pirmininką, kad jis atsakomybę už nepopuliarius sprendimus perkelia vietos valdžios institucijoms.

Kalifornijoje gyvenantis rusakalbis blogeris Sanya vo Floride gana išsamiai pasakoja apie protestą Kanberoje:



Daily Mail rašoma, kad kalbėdamas Sidnėjuje ministras pirmininkas Skotas Morisonas (Scott Morrison) paragino protestuotojus mitingą surengti pagarbiai. 

"Noriu labai aiškiai pasakyti, kad kalbant apie įgaliojimus veikti, Sandraugos vyriausybė visada palaikė tik tuos įgaliojimus, kurie susiję su pagyvenusių žmonių slaugos darbuotojais, neįgaliaisiais darbuotojais ir tais, kurie dirba didelės rizikos situacijose sveikatos apsaugos sistemoje, - sakė jis.

"Mano vyriausybė visada rėmė tik tuos įgaliojimus, kuriuos visoje šalyje rekomendavo medicinos ekspertų grupė ir mūsų vyriausieji gydytojai.

Visus kitus su vakcinomis susijusius įgaliojimus vienašališkai nustatė valstijų vyriausybės.

>

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą