2022-02-27

Dr. A.Weidel Bundestage: Ukraina buvo įviliota į karą pažadais dėl narystės NATO

 


AfD parlamentinės frakcijos vadovė Alice Weidel mano, kad diskusijos dėl Ukrainos narystės NATO yra pagrindinė karo šalyje priežastis. "Buvo lemtinga klaida įtraukti Ukrainą į beviltišką konfrontaciją ir pavojingą išbandymą, duodant neįvykdomą pažadą tapti NATO ir ES nare", - sekmadienį Bundestago specialiojoje sesijoje dėl Rusijos agresijos karo Ukrainoje sakė A. Weidel.

Ukrainos žmonės "moka kainą už tai, kad Rusija pažeidė tarptautinę teisę, o Vakarai davė melagingus pažadus", - tęsė J. Weidel. Narystė NATO yra "raudona linija, kurios peržengimo Rusija netoleruos, ir kuri aiškiai buvo svarstoma jau beveik du dešimtmečius". AfD parlamentinės frakcijos vadovė savo kalbą, matyt, pasakė iš Bundestago galerijos, nes plenariniame posėdyje galioja taisyklė "2G plus corona".


Ji teigė, kad buvo praleista "daugybė galimybių" "derėtis dėl užtikrinto Ukrainos neutralumo statuso". Weidel kalbėjo apie "Rusijos nuvertinimą"; tai buvo "istorinė Vakarų nesėkmė", kritikavo Weidel.

Kartu AfD politikas pabrėžė: "Tai nekeičia Rusijos invazijos smerktinumo." Dėl sankcijų, kurioms pritaria Vokietija, ji sakė, kad jos "galiausiai padarys daugiau žalos pačios šalies piliečiams". Tuo pat metu A.. Weidel pasisakė už grįžimą prie branduolinės energijos, kad būtų panaikinta priklausomybė nuo Rusijos tiekiamų gamtinių dujų.


https://www.youtube.com/watch?v=1hbJbXQ40IU

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/weidel-ukraine-wurde-mit-versprechen-von-nato-mitgliedschaft-in-krieg-gelockt-a3736816.html


P.S.: Šiandien Rusijos Prezidentas pranešė, kad skelbiama branduolinių pajėgų ypatinga padėtis.



https://www.youtube.com/watch?v=mgiqsY3y87U







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą