2022-07-06

Viena karūnavimo diena ir du karūnuoti šalies vadovai

 


Šių metų birželio 30 d. Lietuvos padangėje užgimė nauja žvaigždė - Seimas kelių balsų persvara  pagimdė naują Lietuvos vadovą - Vytautą kuprių. Taip, manau, teks vadinti naujai iškeptą Lietuvos vadovą, kad cholopai nepainiotų jo su Vytautu Didžiuoju. 

Taigi, skant škes, nuo šiol Karaliui Mindaugui teks pasislinkti ir ant sosto priimti dar vieną Lietuvos karalių. 

O juk panašūs: abu su konkurentais negailestingai susidorojo, abu draugų meiles nusavino. Abu dėl žemių aršiai kovėsi! Prisiminkim kad ir Kulautuvos tvartelio mūšį! Tik Vytautas kuprius daug suktesnis ir apdairesnis už Mindaugą buvo, neleido niekam į užsienius pabėgti, o Lietuvoje likusius taip nuskalpavo, kad nebeliko kam rūmų perversmus rengti.

Kad jau turime šiandien du karūnuotus Valstybės vadovus, tai ir karūnavimo dienas, manau, reikia dvi rengti, o dar geriau, žinoma, palikti vieną iš jų - birželio 30-ają. Balsų seime tikrai nepritrūks: kažką Skverneliui kupriaus anūkas pažadės, kažką narkomanams - kokį heroiną legalizuoti.

Ta proga ir sveikinu Tautiečius: valstybė praktiškai nebeliko, o karalių gretos plečiasi!

Vytauto kupriaus karūnavimas galėjo įvykti žymiai anksčiau, bet nesusipratę mužikai, jo žodžiai, vis nevykdė savo prigimtinės paskirties - paskelbti jį Valstybės vadovu. 


Priedas:

Seimo nario Petro Gražulio laiškas Prezidentui Gitanui Nausėdai:

Lietuvos Respublikos Prezidentui Gitanui Nausėdai

DĖL AUKŠČIAUSIOSIOS TARYBOS PIRMININKO TEISINIO STATUSO ĮSTATYMO PROJEKTO (NR. XIVP-698(2)) VETAVIMO

2021 07 05

Prašyčiau vetuoti LR Seimo 2022-06-30 d. priimtą Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko teisinio statuso įstatymo projektą (Nr. XIVP-698(2), nes LR Konstitucinis Teismas ne kartą yra konstatavęs, kad toks įstatymas prieštarauja LR Konstitucijai, nes tuo metu Lietuvai vadovavo ne Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas V. Landsbergis, o kolektyvinis valdymo organas - Aukščiausiosios Tarybos Prezidiumas.

Landsbergis sovietmečiu buvo vienas pirmųjų aktyvių komjaunuolių. Jis uoliai bendradarbiavo su komunistine valdžia, Konservatorijoje dėstė marksistinę etiką, įskundė disidentą Aloyzą Sakalą KGB struktūroms, todėl šis įstatymas yra ne tik neteisingas, bet ir priešina Lietuvos gyventojus.

Tokios daugumos gyventojų nuostatos atsispindi ir rinkimų metu - V. Landsbergis vienintelį kartą kandidatavo į Lietuvos vadovus 1997 m. ir juos triuškinančiai pralaimėjo - LR Prezidento rinkimuose jis surinko vos 15 % proc. balsų ir todėl net nepateko į antrą rinkimų turą.

Lietuvoje valstybės vadovus renka tik Lietuvos piliečiai ir tik tiesioginiuose rinkimuose. Bet koks kitas valstybės vadovo paskyrimas pažeidžia lietuvių Tautos suverenitetą.

Tokie Seimo sprendimai yra istorijos klastojimas!

Todėl prašyčiau vetuoti šį įstatymą.

Pagarbiai

Seimo narys Petras Gražulis



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą