2018-02-09

prof. Katasonovas: ar nuplaus Rusiją antroji pasaulio ekonominės krizės banga?


Autoriaus atsakymas – nuplaus, nes Rusija neturi ekonominio ir finansinio suvereniteto, o jos valdžia yra marionetinė, dirbanti prieš rusų tautos interesus. Jos bankų sistema pilnai pajungta JAV FRS ir vykdo jos instrukcijas.



Autorius sako: pirmadienį Dow Jones pramoninis indeksas nusmuko 4,6 procentais, arba 1175 punktų. Tai tapo rekordu nuo 2011 metų. NASDAQ Composite prarado 3,78 procentus, arba 273,42 punktus. Iš paskos jiems įvyko kritimas Japonijos biržų indikatorių, o antradienį iš ryto kritimas pasiekė Rusijos biržas. Indeksui Dow Jones, į kurį įeina 30 stambiausių JAV pramonės įmonių (Microsoft, Boeing, Apple, Cisco, Coca-Cola, Exxon Mobil ir taip toliau), vasario 5 dienos prekybos sesija tapo absoliučiu antirekordu: indeksas nukrito 6,3 procentais – pats didžiausias kritimas paros metu.


Autorius kalba apie trapią Rusijos bankų sistemą, korupciją Rusijos Centriniame banke, šio banko nepavaldumą Rusijos valstybei. Autorius išsako savo mintis, kaip turėtų funkcionuoti valstybės bankų sistema, kad ji tarnautų Rusijos valstybės, o ne pasaulinių bankininkų interesams.

Maskvos universiteto tarptautinių santykių instituto profesoriaus Valentino Katasonovo mintys aktualios Lietuvai, kuri visiškai prarado savo pinigų ir bankų sistemą, valstybės suverenitetą, ir sparčiai juda galutinio valstybės sunaikinimo keliu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą