2018-02-27

Tai kas gi vyksta teroristų užimtame Bagdado priemiestyje Gutoje?



JAV prezidentas Donaldas Trampas išmokė mus atidžiau vertinti MIP skleidžiamas „fake news“. Jeigu pasaulyje nebūtų kitų žinių šaltinių, o vien LRT, aš iki šiol galvočiau, kad teroristai Sirijoje yra didelis gėris, o Gutoje, užimtoje tų „gerųjų teroristų“ vaikus nuodija Asadas su Putinu. Ačiū Trampui už pamokas.


Prieš kelias dienas portale wh.24 pasirodė pranešimas, kad, Sirijos MIP duomenimis, rytinėje Gutoje buvo iki 2000 amerikiečių kareivių iš taip vadinamų komercinių karinių struktūrų. Manoma, kad ten galėjo būti ir NATO kareivių, teroristų atvykusių iš JAV ir Europos, o visas tarptautinis „fake news“ ažiotažas aplink rytinę Gutą sukeltas todėl, kad naujausi Rusų naikintuvai-bombonešiai Su-57 „subombardavo Gutą kartu su amerikiečiais.“

„Dabar jau niekas neabejoja, kad tai kerštas už 217 rusų vaikinus, kurie žuvo prieš kelias dienas nuo amerikiečių apšaudymo“, - rašomas portale wh24.

JAV valstybės departamentas nesėkmingai mėgino susirišti su Rusijos puse. Cituojamas Rusijos užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas, kuris tarptautinėje konferencijoje Miunchene pasakė: „derybų laikas praėjo, atėjo laikas kerštui“.

Portale teigiama, kad „Gutoje dabar karščiau, negu Stalingrade. Iš ten neišeis nei vienas gyvas amerikietis.“ Teigiama, kad Su-57 „pats tobuliausias naikintuvas pasaulyje“ ir „amerikiečiai neturi kuo atsakyti.“

Gal tai ir per stipriai pasakyta apie Rusijos karinę galią, tačiau dalis tiesos, matyt, tame yra.

Rusijos prezidento pavedimu rytinėje Gutoje šiandien bus įvesta „humanitarinė pauzė“. Ji bus kasdien nuo 9 iki 14 valandos. Tomis valandomis bus „atidarytas humanitarinis koridorius, kuriuo galės pasitraukti taikūs gyventojai“, pranešė Rusijos gynybos ministras Sergej Šoigu.

Guta: 86:21





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą