2018-02-08

Migrantai-rasistai: išsidažė balta spalva, kad jų neišsiųstų namo



Gerclijoje (Izraelis) įvyko eilinė afrikiečių migrantų-nelegalų protesto akcija prieš jų deportaciją iš šios šalies. 9tv rašoma, kad šį kartą demonstracija įgavo „atvirai rasistinį charakterį: negrai nelegalai išsidažė balta spalva, duodami suprasti tokiu būdu, kad deportacijos priežastimi skaito savo odos spalvą, o ne faktą jų nelegalaus buvimo šalies teritorijoje“.


Demonstrantai, susirinkę prieš Ruandos atstovybę, nešė lozungus „Deportuojami į mirti“, „Dabar aš baltas, ar jūs mane deportuosite?“, „Baltas ar juodas, aš vis tiek žmogus“ ir t.t.


Portale rašoma, kad šį mėnesį prasidėjo operatyvinis etapas visų nelegalų afrikiečių išvijimo iš Izraelio. Pirmas etapas palies tik viengungius vyrus – 35 tūkstančiams tokių asmenų yra įteikti šaukimai, kuriuose nurodoma jų teisė pasirinkti – arba per du mėnesius savanoriškai išvykti iš šalies su 3500 dolerių kišenėje ir nemokamu avia bilietu, arba atsidurti įkalinimo įstaigoje, o po to būti išsiųstam per prievartą.

2017 metų rugpjūčio mėnesį Izraelio Aukščiausias teisingumo teismas nutarė, kad pabėgėlius galima bus išsiųsti „į trečiąsias šalis, kur nekyla grėsmės migrantų gyvybėms“, tuo atveju, jeigu su šiomis šalimis bus sudarytos atitinkamos sutartys, kurios nenumato pačių deportuojamų sutikimo.

Spalio mėnesį Izraelio susitarimas su Ruanda buvo pakeista taip, kad „pabėgėlius“ galima deportuoti be jų sutikimo. Pažymima, kad Ruanda po to viešai paneigė tokios sutarties buvimą, „bet realiai ji egzistuoja ir suteikia Izraelio vyriausybei atitinkamus įgaliojimus“, rašoma 9tv.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą