2018-02-17

Ar Pranckietis įsileis į seimą Austrijos kanclerį, užsienio reikalų ministrę, o Kasčiūnas nuo jų nepabėgs? Neprikraus abu į kelnes iš baimės?



Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl sukritikavo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel migracijos politiką ir pavadino ją „migrantų siurbliu.“

Vasario 16 išvakarėse visus Lietuvos protaujančius piliečius šokiravo sveiku protu nepaaiškinamas seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio ir konservatoriaus Lauryno Kasčiūno elgesys. Pastarasis į Lietuvą pakvietė du Vokietijos Bundestago narius, bet nuo jų gėdingai pabėgo, o Pranckietis juos atsisakė įleisti į Seime vykstančius renginius. Pagrindinė priežastis – partija Alternatyvas Vokietijai (AfD), kuriai priklauso svečiai, pasisako prieš nekontroliuojama imigracija. Šios partijos kaltinimai „fašizmu“ yra absoliutus šių seimo veikėjų idiotizmas, nes fašistų Vokietijoje iš principo negali būti, pagal jų Konstituciją ir įstatymus, o juo labiau Bundestage, kur posėdžiauja 93 AfD partijos atstovai.



Tai ką dabar darys Pranckietis, Kasčiūnas, kurie, matomai, taip trokšta vežti į Lietuvą nelegalius migrantus - „pabėgėlius“, kad visus ES politikus, kurie pasisako prieš šį Merkel organizuotą Europos naikinimą, dabar neįsileis į seimą? Gal jie dabar neįsileis Višegrado grupės ir Austrijos vadovų, slapstysis nuo jų?

Tai kodėl vakar prezidentė priėmė prezidentūroje Lenkijos prezidentą Andžėjų Dūdą, su juo visą dieną bendravo? Juk Lenkija neįsileido nei vieno pabėgėlio? Aš manau, kad Pranckietis ir Kasčiūnas yra tiesiog neprotaujantys žmonės, kurie nesiorientuoja užsienio politikoje, nesupranta savo funkcijų, nejaučia atsakomybės prieš rinkėjus. Aš neturiu kito paaiškinimo. Aš juk negaliu daryti prielaidos, kad Linas Kasčiūnas bijo nepilnapročio „anūko“, o Seimo pirmininkui – vaidenasi.

Apie TS-LKD partijos pirmininko Gabrieliaus Lansbergio, įtakojusio partietį Kasčiūną šiam kvailam poelgiui, mimikriją esu jau rašęs vasario 13 dieną straipsnyje „Partinė konservatorių mimikrija“.

Aš pažymėjau, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nariai vis dar tiki, kad jų partija yra dešinioji, nors savo turiniu ji yra tipiškiausia europinė kairės partija, turinti pirmininką – sektantą (Jahovos liudytoją), kuris savo privačiame šeimos versle skleidžia vaikams sodomiją. Vasario 13 dieną paaiškėjo, kad šios partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis skaito „netinkamu ir netoleruotinu“ seimo nario Lauryno Kasčiūno kvietimą į Lietuvą atvykti dešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ politikams Christian Wirth ir Nicole Höchst.“



Austrijos pozicija „pabėgėlių“ atžvilgiu. Vokietija sukėlė migrantų siurblio efektą

Austrijos pozicija „pabėgėlių“ atžvilgiu yra analogiška AfD pozicijai: imigraciją reikia reguliuoti, o nelegalus, tuos „merkel-pabėgėlius“ išsiųsti į namus.

Der Spiegel paskelbė Austrijos užsienio reikalų ministrės Karin Kneissl interviu, pavadintą „Vokietija sukėlė siurblio efektą.“ Ministrė jame sukritikavo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel 2015 metų sprendimą įleisti į Europą nelegalius migrantus. Kaip žinoma, Angela Merkel ES sienas atvėrė pažeisdama Šengeno zonos susitarimus ir Vokietijos įstatymus. Kitaip elgėsi Vengrija, kuri nuo nelegalių imigrantų atsitvėrė tvora, kuri Vengrijai kainavo 100 milijonų eurų. Ši priemonė pasirodė esanti pati efektyviausia, nors Vengrija iš Briuselio nesulaukė jokio materialinio palaikymo, vien kritiką.

Austrijos ministrės nuomone, sienų atidarymas buvo „traukos faktorius“, turėjo „siurblio efektą“. Ji pagyrė Vengrijos premjerą Orbaną už sienos apsaugą.

Naujoji Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl į šį postą pakviesta Austrijos laisvės partijos (FPÖ), kuri vykdo antimigracinę politiką, nors oficialiai ministrė yra nepriklausoma. Ji pasakė, kad Europos Sąjunga privalo atlikti „kompleksinę reformą visos prieglobsčio suteikimo sistemos ir saugoti sienas“.

Dėl pabėgėlių, Kneissl pasakė: „Austrija visada sveikino žmones. Bet jūs turite paklausti savęs, iš kur jie. Aš pamenu mano vaikystėje, kada Lenkijoje buvo paskelbta karinė padėtis, nelauktai atvyko į mokyklą penki vieni vaikai. Tai iš tiesų buvo nelydimi nepilnamečiai“. „Aš žinau tą patį apie žmones, kurie atvyko iš Čekoslovakijos, iš Vengrijos, autobusuose pilna senelių, ligotų ir vaikų, o ne vyrų su testosterono pertekliumi. Tai buvo kaimynai, kurie priima mūsų kultūrą“. - papildė Kneissl.

Daugelis migrantų, kurie iš pradžių atvyko į Šiaurės Europą „nusivylė“. Kneissl pasakė ir tvirtino, kad daugelis vyko į Italiją, kad užsidirbti pinigų juodojoje rinkoje.

Kaltindama kanclerę Merkel už „kvietimą“ migrantų į Europą, ministrė pasakė: „yra tokie žmonės pakeliui, kurie niekada neateitų. Aš buvau Artimuosiuose Rytuose 2015 metų rudenį ir sutikau daug žmonių, kurie kalbėjo: „Merkel mus pakvietė!“ Jie atsisakė savo darbo vietų, kad vykti į Europą“.

Kneissl pareiškimas sutampa su pozicija Austrijos Kanclerio Sebastiano Kurz, kuris atmetė ES siūloma migrantų kvotų sistemą, o taip pat ir vicekanclerio FPÖ lyderio Heinz-Christian Strache pozicija, kuris deklaravo siekį, kad šiais metais į Austriją neatvyktų nei vienas nelegalus migrantas.

Ką dabar darys Pranckietis su Kasčiūnu? Gal kreipsis pagalbos į psichiatrus? O gal nutars pasitraukti ir nekenkti Lietuvai? Negadinti jos tarptautinio įvaizdžio?

Nuorodos:
















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą