2018-02-02

Vokietijos miestai atsisako priimti pabėgėlius. Nutildytas muedzinas. Feisbukas tapo nelegalų kelionių agentūra




Po neramumų Vokietijos mieste Cottbus, po to, kai jaunas pabėgėlis siras perrėžė vokiečiui jaunuoliui su peiliu veidą, koją, ranką, o kitą dieną dar su dviem kitais sirais „pabėgėliais“ užpuolė prie supermarketo vokiečių porą, grasino peiliu, šis miestas atsisakė priiminėti pabėgėlius. Dabar dar vienas Saksonijos miestas Freibergas atsisako priimti juos, mažiausiai artimiausius dvejus metus.


Mero Sven Krüger žodžiais, Freibergas pasiekė savo galimybių ribą. „Tai mieto gynyba nuo artėjančios krizės“, - pasakė meras. Jis pažymėjo: „Mes apgyvendinome pas save tiek migrantų, kad dabar pas mus nėra patalpų vaikų darželiams ir mokykloms. Mes negalime užtikrinti mūsų gyventojų vaikams vietų mokymo įstaigose.“ Šiuo metu Freiberge yra 2 tūkstančiai pabėgėlių. Tai 5% nuo visų miesto gyventojų.


Išsikovojo ramybę

Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos Oer-Erkenschwick miesto gyventoj išsikovojo teisę gyventi be musulmonų muedzino riksmo per garsiakalbius.

Musulmonų bendruomenei šaukti maldai per garsiakalbius buvo leista 2014 metais. 2015 metais 69-metis Hans-Joachim Lehmann kreipėsi į teismą. Jis protestantų bendrijos narys, gyvena už 900 metrų nuo mečetės. Vyras skundėsi, kad Alachas, tokiu būdu iškeliamas aukščiau už dievą, o tai prieštarauja jo krikščioniškiems įsitikinimams. Teisėjas uždraudė musulmonų šauksmus per garsiakalbius.

Facebook – turistinė agentūra nelegaliems migrantams

Oficialiai „Balkanų maršrutas“ uždarytas nelegaliems migrantams, tačiau kontrabandistai ir toliau uždirba didelius pinigus veždami nelegalus iš Afrikos, Sirijos ir Afganistano. Savo paslaugų reklamai jie naudoja Feisbuką. Keturių asmenų šeimai kelionė iš Turkijos į Berlyną kainuoja 9 tūkstančius dolerių. Tai gana pigu.

Germania.one rašoma, kad prieš savaitę Berlyne ir Saksonijoje areštavo kelis kontrabandistus, kurie transportavo nelegalus. Už paslaugas jie ėmė po 8 tūkstančius dolerių. Kaip taisyklė, sukvežimiu buvo vežama po 50 nelegalų.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą