2018-02-13

Partinė konservatorių mimikrija



Lietuvoje užfiksuotas naujas reiškinys – partinė mimikrija. Šis reiškinys būdingas, paprastai, zoologijos objektams, bet, seimo nariams, kuriems būdingi vos keli instinktai (malonumo, kaupimo, baimės), tolydžio perimant primityvių zoologijos objektų bruožus, šis reiškinys paplito ir partiniame gyvenime.




Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nariai vis dar tiki, kad jų partija yra dešinioji, nors savo turiniu ji yra tipiškiausia europinė kairės partija, turinti pirmininką – sektantą (Jahovos liudytoją), kuris savo privačiame šeimos versle skleidžia vaikams sodomiją.

Šiandien pranešta apie dar vieną TS-LKD mimikrijos atvejį. Paaiškėjo, kad šios partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis netoleruoja Vokietijos dešiniųjų – „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) partijos. Jis, kaip rašoma portale „Pro Patria“, skaito „netinkamu ir netoleruotinu“ Seimo nario Lauryno Kasčiūno kvietimą į Lietuvą atvykti dešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ politikams Christian Wirth ir Nicole Höchst.“

Priminsiu: AfD yra parlamentinė partija, trečia pagal dydį Vokietijoje, surinkusi 13% rinkėjų balsų, o pagal populiarumą šiuo metu, "Bild" duomenimis, nuo socialdemokratų atsilieka vos 1,5 procento.


Pro Patria cituojama G.Landsbergį (anūką), kuris pasakė: „Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai yra proeuropietiška politinė jėga, taip pat kaip ir Vokietijos Krikščionių demokratų sąjunga (CDU), priklausanti Europos liaudies partijos (EPP) šeimai, palaikanti gilesnę Europos Sąjungos integracijos kryptį. Tai esame ne kartą fiksavę Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų susijungimo deklaracijoje, tai akcentavome rinkimų programoje, dar kartą pabrėžėme ir paskutinėje partijos Taryboje. Tai yra mūsų principinė vertybinė ir moralinė pozicija, kurios laikomės ir keisti neketiname. Todėl su mūsų partija siejamų politikų kvietimas į Lietuvą atvykti radikalios, antieuropietiškos, prorusiškos partijos „Alternatyva Vokietijai“ politikams yra visiškai prasilenkiantis su partijos vertybine pozicija ir politine linija. Aš suprantu, kad kartais artėjant rinkimams politikus gali „užnešti ant posūkio“. Tačiau tokiais svarbiais klausimais, kaip eurointegracija ar nebendradarbiavimas su antieuropietiškomis partijomis Europoje, skirtingų linijų nei oficialioji negali būti.“

Sunku ką ir pridurti. Landsbergis kartu su Merkel! Jis už nekontroliuojamą imigraciją, už PIIGS šalių bankų nesibaigiantį gelbėjimą mūsų pinigais, už 1,5% BVP skyrimą gynybai, už sodomiją, už homoseksualizmo propagandą vaikams, už Europą be tautų ir valstybių ir t.t. Jis už tai, kas sukėlė Merkel politikos saulėlydį. Anūkas pagaliau atskleidė savo tikrąjį veidą ir turinį.

Kas dar tikėjo melu apie anūko konservatyvizmą ir katalikybę, turi pagaliau suvokti, kad tai tėra šio senelio Vytauto išperėto vikšro partinė mimikrija.

Vytautas Sinica labai teisingai pastebi: „TS-LKD pirmininko viešas raginimas kolegoms nutraukti visus ryšius su Vokietijos dešiniąja opozicija yra daugiau nei absurdiškas. Sovietmečiu šalyse po geležine uždanga panašiai buvo reaguojama į bet kokius susitikimus ar kontaktus su „Vakarų imperialistais“. Suprantama, kad totalitarinis režimas bijojo alternatyvių idėjų ir negalėjo leisti, kad jos būtų išgirstos pavergtose visuomenėse. Tačiau ką reiškia, kai kontaktai su kitų pažiūrų ES ir NATO partnerės parlamento nariais ir laisvas žodis apskritai yra varžomi nepriklausomoje ir bent formaliai demokratinėje Lietuvoje? Tikriausiai tai signalizuoja visišką idėjinį bejėgiškumą. Tokios skandalingos G. Landsbergio provokacijos akivaizdoje tiek TS-LKD frakcijos nariams, tiek ir atviro mąstymo inteligentijai apskritai susitikti su „Alternatyvos Vokietijai“ atstovais turėtų būti kone garbės reikalas.“


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą