2018-02-15

Vasario 16 pasitinkant: Lietuva veržiasi į skurdo lyderius Europoje!


Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį Lietuva pasitinka būdama viena iš skurdo  lyderių Europoje. Mūsų bazinis atlyginimo dydis (130,5 euro) ir valstybės remiamų pajamų dydis (102 euro) nuo kovo 1 dienos juokingai kukliai atrodys net Rusijos fone. Šiandien Rusijos spauda informavo, kad jų Valstybės Dūma bazinį atlyginimo dydį sulygino su valstybės remiamu pajamų dydžiu, kurie nuo kovo 1 dienos Rusijoje bus 157,62 euro (11163 rubliai).



Kodėl mes skurstame? Ar ne aišku? Turime kolchozų ekonomistę iš Burokevičiaus partškolos prezidentės poste, o paiką policininką-premjero kėdėje, turime aplink juos gaują nebaudžiamų vagių ir vagysčių įkalčių: plaukiojantį ofšorinį nusikaltimą „Independence,“ turime transporto ministrą, siekiantį pavogti geležinkelius, turime „landsberginių“ ir „brazauskinių“(nesenai suskilusią) vagių gaujas, turime apsivogusią liberalų partiją, turime vagį skydininką LRT generalinio direktoriaus poste, net Operos teatre turime gaują nenubaustų vagių ir taip toliau.

Dar mes turime gaują išprotėjusių militaristų-karo kurstytojų, kurie jau taip chroniškai išprotėjo, kad atima iš vaikų ir senelių paskutinį kąsnį duonos, kad tik pirmauti Europoje pagal BVP dydį, skiriamą karo isterijai. Europoje 50 procentų NATO valstybių skiria 1,5 procento BVP kariuomenei, mes 2 procentus, bet išprotėjusiems militaristams  to vis negana. Jiems reikia bėgti pirma traukinio, skirti 2,5 procento! Ar tik ne auksiniams šaukštams pirkti!?

Dar mes turime valstybę parazituojančius, nors jau ir spėjusius bankrutuoti, “privačius pensijų fondus", nuolatos apvaginėjančius valstybės socialinio draudimo sistemą.

Gėda dėl tokios parazitinės valdžios, skaudu matyti nieko nevertus žmones aukščiausiuose valstybės postuose. Skaudu matyti Lietuvos skurdą ir neviltį, dėl skurdo iš Lietuvos bėgantį jaunimą.

Nėra kuo girtis, kuo didžiuotis, pasitinkant valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Todėl ir tenka užsiiminėti kvailystėmis, kuriomis mes matome užsiiminėjančią prezidentę Dalią Gryvauskaitę (žiūr. nuotrauką). 

Kaip tai kvaila!

Nuoroda:
https://ria.ru/economy/20180215/1514663868.html?referrer_block=index_main_6

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą