2018-02-02

Signatarai Z.Vaišvila ir R.Paulauskas - „nacionalinio saugumo grėsmės“, kurias VSD nustatė „Šveiko“ metodu



Lietuvoje yra trys pagrindinės „nacionalinio saugumo grėsmės“ (liaudiškai šnipai), trys dažniausiai Rusijos MIP cituojami ir pagal tai VSD identifikuoti stambiausi Rusijos agentai. Rusijos „grėsmė“ Nr.3 – signataras Rolandas Paulauskas, „grėsmė“ Nr.2signataras Zigmas Vaišvila.


O labiausiai rusų MIP cituojamas, pats baisiausias Lietuvai šnipas, „nacionalinė grėsmė“, yra toks garsus ir tokį aukštą postą užimantis žmogus, kad jį įvardinti, dėl suprantamų priežasčių, aš negaliu.


Spėkite patys, pritaikę „Narsiojo Kareivio Šveiko nuotykiuose“ aprašytą Piseko vachmistro išrastą rusų šnipų nustatymo metodą. Pabandykite atsakyti į kelis nukreipiančius klausimus:

Magnolija, bet ne gėlė?
Su kelnėmis, bet ne vyras?
Kolchozų specialistė, bet ne kolūkietė?

Jei jums dar neaišku, kas tai per žmogus, štai dar vienas klausimas:

Burokevičiaus buvusi kolegė, šiandieninė Vytauto L. draugė?

Jūs supratote, kodėl niekas nesiryžta garsiai pasakyti šito labiausiai Rusijoje cituojamo jų šnipo pavardės?

Menkesniems šnipams gaudyti naudojamas paprastesnis „Šveiko“ metodo klausimynas:

Tereikia paklausti potencialaus rusų šnipo kelių standartinių klausimų:

Ar rusai geria daug arbatos?
Ar gražios Rusijos moterys?

Išgirdęs šiuos kompromituojančius klausimus, rusų šnipas visuomet ims išsisukinėti, sakys, kad ir kiniečiai mėgsta gerti arbatą, arba, kad visur pasitaiko gražių moterų, net Anglijoje. Žinokite, tai aiškus rusų šnipas.

Vakar pranešė, kad du rusų šnipai buvo pagauti Šiauliuose. Man tai nebuvo naujiena, nes Šiauliuose gimė ir augo rusų šnipas Nr.2 – Zigmas Vaišvila, be to vos ne pačiame aerodrome yra odų fabrikas, nuo kurio skleidžiamo kvapo gali išsikreipti net radijo lokacinių stočių rodmenys, suprantama ten joks šuva rusų šnipo kvapo neužuos! Ten jiems rojus. Žinok, ką jis ten skaičiuoja: ar odas ar tris amerikiečių lėktuvus?

Prieš 15-45 metų Rusijoje esu paskelbęs kelias dešimtis mokslinių publikacijų, gal nelaukti, kol VSD suskaičiuos citavimo indeksus, gal eiti ir pačiam prisipažinti šnipinėjus?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą