2018-02-10

Pilvašliaužiai


Pilvašliaužiai vakar dominavo televizijoje. Iš pradžių per visas televizijas stebėjome, kaip prieš Fainą Kuchliansky ant pilvo šliaužiojo seimo pirmininkas, premjeras, iš socdemų išvarytas Kirkilas, kaip jie smerkė Virgilijų Sadauską, net nelabai suvokę, matomai, už ką? Putojosi beveik taip pat, kaip etatinis Vilniaus savivaldybės sionistas, tas kur su jarmulke vaikšto ir su automatu mėgsta fotografuotis, turintis, matomai, naudingos patirties, kovojant su palestiniečių tauta ir dabar šią patirtį pritaikantis kovoje su lietuviais.


Viso to siurrealizmo fone išvydome dar įspūdingesnį reginį, kaip ant pilvo šliaužioja visa didžiulė valstybė – Rusija. Aš kalbu apie Žiemos Olimpiadą šiaurės Korėjoje, apie totalų nacionalinio orumo praradimo fenomeną, kai į olimpiadą vyksta atletai be nacionalinės simbolikos, be vėliavos, ne juostuotomis uniformomis, tiesa, kaip koncentracijos stovykloje, bet buvo panašu į tai.

Aš labai tikiuosi, kad mano mylima Tėvynė nešliaužios ant pilvo ir apsidžiaugiau, kad ir Rusijoje yra žmonių, kuriuos žemina tokia padėtis.


Žinoma Rusijos žurnalistė, pagarsėjusi savo reportažais iš karinių konfliktų zonų, Darja Aslamova nepabijojo sankcijų ir iškėlė savo Tėvynės simbolius, nors ir nedidelius, Olimpiados tribūnoje. Ji tribūnoje pamatė tik vieną (!) savo šalies vėliavą. Ji rašo:


„Vieniša Rusijos vėliava plazdėjo virš Phenjano olimpinio stadiono tribūnų. Kažkas stiprus ir atkaklus nenuilsdamas mosavo ja, nesustodamas nei minutei. Vienas. Kur kiti? Prie įėjimo į Olimpijados atidarymą aš sutikau tik dvi merginas iš Vladivostoko – Ania ir Katia. Linksmos merginos.“

Aš irgi klausiu? Kur kiti? Nejaugi visa Lietuva jau guli ant pilvo prieš istorijos falsifikatorius ir šmeižikus?


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą