2021-10-03

Lukašenka CNN papasakojo, kad JAV skatina migraciją į Lietuvą ir Lenkiją

 

Spalio 2 d., Minskas /BELTA/. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka davė interviu JAV televizijos kompanijai CNN. Interviu buvo įrašytas rugsėjo 30 d. Minske. Aleksandro Lukašenkos interviu CNN korespondentu Mathew Chance truko apie valandą.

Interviu CNN aprašymas ir video (anglų kalba) čia:



https://edition.cnn.com/2021/10/02/europe/belarus-lukashenko-interview/index.html

Interviu Belta aprašymas ir video (rusų kalba) čia:

https://www.belta.by/president/view/metjju-vybirajte-vyrazhenija-lukashenko-v-rezonansnom-intervjju-cnn-zhestko-i-predmetno-otvetil-na-462606-2021/



https://www.youtube.com/watch?v=frth5QSiqt8

Viena iš svarbiausių interviu temų buvo migracija į ES. Žinoma, Lukašenka pasikuklino, nepapasakojo CNN žiūrovams apie „turizmo“ organizavimą, juodaodžių ir arabų vežimą, bet kas liečia afganų migracijos maršruto organizavimą jis teisingai iniciatoriaus pirmenybę atidavė JAV. Apie JAV vaidmenį organizuojant afganų vežimą į ES Lukašenka pasakoja:



http://www.youtube.com/watch?v=CFrHsGhxWeg&t=2m37s

2:37 (…) Jie ne pas mus eina, jie eina pas jus, nes jus juos pakvietėte. Kam jūs juos kvietėte? Jūs nesenai viešai pakvietėte afganus. Jūs pakvietėte centrinės Azijos šalis, buvusias TSRS ir Rusiją, kad jiems leistų ten sustoti. Jūs su amerikonais parašėte, o europiečiams davėte komandą priimti visus. Tai praskambėjo jūsų kanale. Kodėl nepriimate dabar žmonių, kurie bėga nuo karo, iš tų šalių, kuriuos sužlugdėte. Todėl nereikia versti ant Baltarusijos. Jeigu jie eitų į Baltarusiją, jeigu jie norėtų likti Bltarusijojoje ir mes juos išmestume į Lietuvą ar Lenkiją. (…)

Šis interviu mums padeda suprasti, kodėl Lietuvos kolonijinė administracija repetavo 40000 afganų vežimo į Lietuvą scenarijų, kodėl už beveik milijardą dolerių (726 milijonus eurų) pasiryžo išnuomoti namelius tiems 40000 neteisėtų imigrantų.  




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą