2024-01-07

Apie krabų lazdeles, kapitalą, amžinus draugus ir lietuviškus skalikus

  


Vilniuje buvo toks meras „Š.“ Tai jis Gedimino kalno papėdėje pastatė paminklą ne didžiavyriams, o šunims - lietuviškiems skalikams. Pagalvojau. Ar ne gili mintis? Lietuviškas skalikas – lietuvio simbolis. Jis vizgina uodega svetimiems, loja tik ant lietuvių, o jei lietuviams negera, tai jis net inkščia iš laimės, būriu puola ir kandžioja.

Lietuviškiems skalikams nusišypsojo proga. Ukrainos buvusio komiko dvaras sugalvojo atsilyginti Lietuvai už paramą ir apš. „Vičiūnų grupę“ su Kauno meru priešakyje, įrašė į tarptautinių karo rėmėjų sąrašą: „Ukrainiečių antikorupcijos pareigūnas apie „Vičiūnų grupę“: nesuprantu, kaip Lietuvoje dar gali būti tokių įmonių.“ (1)

Sujudo sukruto lietuviški skalikai, ypač  konservatnikų LRT šunidės. (2-5)

Lietuvos prekybininkai paaiškino, kad juridinio pagrindo atsisakyti „Vičiūnų grupės“ produkcijos jie neturi. O skalikai vis am ir am, moralė girdi. Negali jie be moralės gyventi.

Vokietijos suvienytojas kancleris Otto fon Bismarkas sakė, kad „Nėra amžinų draugų, yra tik amžini interesai“. Apsidairykim, pagalvokim, juk ne durnai sakė tas diedas, Vokietijos valstybes suvienijęs. Kokie Lietuvos interesai boikotuoti lietuvišką įmonę, subankrotinti, be pajamų palikti šimtus lietuvių?

Tam, kad į jų vietą ateitų švedai? Negana jų bankų, žiniasklaidos, miškų naikintojų?

Su kaimynais latviais, lenkais, rusais, baltarusiais – amžini interesai, niekur nepasidėsi, o su ukrainiečiais, tais kurie už tūkstančio kilometrų gyvena? Nei jie mums kaimynai, nei „broliai ir sesės“. Nei jie „už mus kovoja“. Ar jų prašėme, kad už mus kovotų? Gal lietuviai, o ne „Black Rock“ Ukrainos juodžemį supirko? Greitai per tuos „brolius“ be kelnių liksime ir skolose, kaip šilkuose, iki pat Lietuvos bankroto gyvensime. Nesolidu mums nei jų vėliavą, nei jiems į užpakalį bučiuoti. Pamiršome apie orumą, savigarbą, savo valstybės ir piliečių interesus.

Skalikams noriu kai ką priminti. Ukraina nėra Rusijai karą paskelbusi ir leidžia per savo teritoriją dujas rusiškas transportuoti. Vien iš valstybių, tas dujas gaunančių, jie užsidirba po 4-5 milijardus eurų ir iš Rusijos, matyt, ne mažiau. Tai gal savo įmones, visų pirma, turėtų ponai Ukrainos artistai į Rusijos karo sponsorių sąrašą įtraukti? (6)

O kaip „broliai ir sesės“ iš „95 kvartalo“ su amerikonais elgiatės, irgi į tą sąrašą Rusijos rėmėjų įtraukėte? Jie gi taip Rusijos karą remia, kad jokiems „Vičiūnams“ net nesisapnavo!

Karlas Marksas, vienas žymiausių ekonomistų ir pono V.Zelenskio tautiečių, taip rašė savo garsiausioje knygoje „Kapitalas“:

"Kapitalui duokite 10 % pelno, ir jis sutiks su bet kokiu jo panaudojimu, esant 20 % pelnui jis pasidarys gyvybingas, esant 50 % pelnui jis yra pasirengęs nulaužti sau galvą, esant 100 % pelnui jis pažeidžia visus žmonių įstatymus, o esant 300 % pelnui nėra tokio nusikaltimo, kurio jis nedrįstų įvykdyti, net jei jam grėstų kartuvės."

JAV kapitalistai patvirtino K.Markso išvadas ir pirko 2023 metais iš Rusijos uraną, platinoidus ir trąšas. Forbes duomenimis, tik per 5 mėn. nupirko šių prekių už 732 milijonus dolerių.(7)

Amerikonai gyrėsi, kad ukrainiečių rankomis kariaujant jiems pigiau Rusijos galią silpninti.(8) O Lietuvai kokia nauda iš to karo? Vieni nuostoliai. Tai ir neleiskim ohmanams, miliūtėms ir kitiems skalikams mus durninti, lietuvišką verslą naikinti.

Nuorodos:

(1) https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/2164195/ukrainieciu-antikorupcijos-pareigunas-apie-viciunu-grupe-nesuprantu-kaip-lietuvoje-dar-gali-buti-tokiu-imoniu

(2) https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/2164636/blue-yellow-atstovas-apie-rusijos-nepaliekancius-verslus-akivaizdus-noras-uzdirbti-visus-pasaulio-pinigus

(3) https://www.lrt.lt/naujienos/nuomones/3/2164268/rita-miliute-moki-matijosaiciui-duodi-ir-putinui

(4) https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/2164828/ekspertas-apie-viciunu-grupes-veikla-rusijoje-tai-yra-moralinis-bankrotas

(5) https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/2164758/filosofas-mazeikis-apie-viciunu-grupes-situacija-apskritai-mes-esame-dviveidziai

(6) https://www.gazeta.ru/business/news/2023/10/11/21480361.shtml

 (7) https://www.forbes.ru/biznes/482251-uran-platinoidy-i-udobrenia-postavki-v-ssa-iz-rossii-tovarov-vne-sankcij-vyrosli

(8) https://lenta.ru/news/2023/08/13/usa_ukraine/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą