2024-01-24

Kas numušė lėktuvą?

Rusijos Gynybos ministerijos duomenimis, lėktuvas skrido iš Čkalovskio aerodromo netoli Maskvos į Belgorodą. 11.15 val. jis buvo numuštas Belgorodo srityje. Prieš katastrofą Rusijos karinių oro pajėgų radiolokacinė įranga užfiksavo dviejų Ukrainos priešlėktuvinių raketų paleidimą iš Lipcų gyvenvietės Charkovo srityje.

Ukrainos blogeris Anatolijus Šarijus pasakoja apie šį įvykį savo video praėjus valandai nuo įvykio:

https://www.youtube.com/watch?v=9J9C6EJVuFU

Sąrašas žuvusių Ukrainos belaisvių, skraidintų apkeisti į rusų belaisvius.





Sausio 24 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų numušto ir Belgorodo srityje sudužusio lėktuvo Il-76 pilotai atliko žygdarbį - nutolino lėktuvą nuo gyvenamųjų namų, pareiškė Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto narys generolas leitenantas Viktoras Sobolevas. 

Ukrainos vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) atstovas Andrijus Jusovas sakė, kad šiandien, sausio 24 d., turėjo įvykti Rusijos ir Ukrainos apsikeitimas kaliniais. Tai buvo atsakas į Rusijos naujienų agentūrų pareiškimus, kad 65 ukrainiečių karo belaisviai žuvo Belgorodo srityje sudužus kariniam transporto lėktuvui Il-76.

Karo belaisvių reikalų koordinavimo štabas pranešė, kad šiuo metu Ukrainos specializuotos agentūros renka informaciją apie šį atvejį. Norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad praeityje apsikeisti karo belaisviai savo pareiškimuose žiniasklaidai minėjo atvejus, kai jie į apsikeitimo vietą buvo gabenami lėktuvais, įskaitant karinį transporto lėktuvą Il-76.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą