2024-01-03

Lenkijos "Ordo Iuris" instituto laiške sakoma: "Mūsų laukia mūšis už Lenkiją. Būkime pasirengę!

 


Šiandien mano gautame laiške sakoma:

Ponios ir ponai,

išjungtas signalas ir smurtas TVP koridoriuose, daugiau kaip dviejų tūkstančių teisėjų "testavimas" ir prievartinis vertimas paklusti, Lenkijos Respublikos Prezidento konstitucinio vaidmens menkinimas, konstitucinės įstatymų priėmimo procedūros apėjimas ir sprendimų priėmimas rezoliucijomis.... yra tik išpuolių prieš mūsų konstitucines teises ir laisves pradžia.

Jei jau įvyko šie neteisėtumo aktai, tai ko dar galime tikėtis iš abortų, ištvirkimo ir vulgaraus lytinio švietimo propaguotojų, taip pat "filisterių" katalikų ir išpuolių prieš bažnyčias dalyvių, tapusių Donaldo Tusko vyriausybės dalimi?

Ateinantys metai bus visos Ordo Iuris instituto bendruomenės drąsos ir veiksmingumo išbandymas. Kol vyriausybė brutaliai perima mokslinių tyrimų institutus ir kultūros įstaigas, Ordo Iuris - Draugų ir rėmėjų finansinės paramos dėka - išlieka nepriklausoma ir pajėgi veiksmingai pasipriešinti bedievystės neaprėpiamumui.

Gruodžio 13 d., dar rinkimų kampanijos etape, paskirti vyriausybės politikai paskelbė, kad atėję į valdžią įvykdys Lenkijoje teisinę ir moralinę revoliuciją pagal gender ideologų, LGBT aktyvistų ir abortų lobistų gaires.

Naujosios vyriausybės atstovai ketina:

* panaikinti teisinę apsaugą negimusių vaikų, įtariamų, kad jie serga ar yra neįgalūs, gyvybei ir galiausiai įvesti beveik neribotą galimybę daryti abortus pagal pareikalavimą per pirmuosius tris nėštumo mėnesius, kompensuojamus iš mūsų mokesčių,

* Lenkijos mokyklose įvesti vulgarų lytinį švietimą, paremtą antimoksline lyties samprata, paneigiant pagrindinius faktus apie biologinę žmogaus lytiškumo prigimtį,

* kėsinasi į unikalų, natūralų ir konstitucinį santuokos ir šeimos statusą, suteikdami santuokines privilegijas iš esmės nepastoviems sugyventiniams ir tos pačios lyties poroms,

* radikaliai apriboti žodžio laisvę uždraudžiant "neapykantos kalbą", o tai lems gyvybės, šeimos ir laisvės gynėjų cenzūrą,

* "užkirs kelią" katalikams, kėsinsis į sąžinės ir religijos laisvę, kuri yra demokratijos ir teisinės valstybės pagrindas, panaikindami sąžinės išlygą, pašalindami kryžius ir maldas iš mokyklų ir viešųjų erdvių,

* palengvins "lyties keitimo" procedūrą, kurios metu lyties manipuliacijomis manipuliuojančių vaikų kūnai bus nepataisomai sugadinti, nes jie bus įsitikinę, kad savo lyties organų žalojimas suteiks jiems laimės,

* atsisakyti Lenkijos suvereniteto, remiant precedento neturinčius ES sutarčių pakeitimus ir įsteigiant "Europos valstybę" su sostine Briuselyje.

Šiandien matome, kad pasipriešinimas šiai radikaliai revoliucijai turi peržengti griežtai teisinius rėmus. Tai akivaizdu, kai oponentas neturi nieko bendra su konstitucija ir nori valdyti baime ir jėga.

Kai ankstesnės vyriausybės imdavosi priemonių, kuriomis buvo kėsinamasi į konstitucinę tvarką, visada nurodydavome pažeidimus iš esmės ir nurodydavome tinkamus sprendimus. Prireikus kreipdavomės į teismus arba tribunolus. Šiandien susiduriame su kitokia realybe.

Naujasis teisingumo ministras begėdiškai palaiko atvirai antikonstitucinius vyriausybės veiksmus, o teisėjų asociacijos "Iustitia" prezidentas fotografuojasi kartu su juo ir patikina ministrą: "Galite tikėtis mūsų paramos". Be nepriklausomų teismų piliečiai nebeturi į ką kreiptis pagalbos prieš neteisybės valdžią.

Todėl valdžios neteisybės aukų gynėjų vaidmenį turi atlikti institutas "Ordo Iuris". Tai viena iš mūsų "lenkiškų pareigų", apie kurią kadaise rašė Romanas Dmowskis ir kuriai įsipareigoti jaučiasi įsipareigojęs kiekvienas Instituto kolektyvo narys ir visa mūsų Draugų bei rėmėjų bendruomenė.

Per pastarąsias savaites jau paskelbėme daugiau nei 20 teisinių komentarų ir išsamią apibendrintą naujosios valdžios jau įvykdytų neteisėtumų analizę. Mūsų augantis portalas "Obserwator Praworządności", veikiantis lenkų ir anglų kalbomis, iki šiol yra vienintelis struktūruotas atsakas į naujosios valdžios vykdomą "teisinės valstybės atkūrimo" propagandą.

Pastarosios dienos rodo, kad Lenkijoje ideologinė revoliucija gali įvykti akimirksniu. Donaldo Tusko vyriausybė nedvejodama įgyvendins savo radikaliausius pasiūlymus, net jei tai bus daroma pažeidžiant galiojančius įstatymus.

Dar daugiau - lygiagrečiai vyksta (šiek tiek užgožta dabartinės vidaus politikos) kova dėl Lenkijos suvereniteto. Taip yra todėl, kad pernai prasidėjusia Europos Sąjungos sutarčių keitimo procedūra siekiama perduoti Briuseliui Lenkijos kompetenciją svarbiausiais klausimais ir atimti iš mūsų ES veto teisę.

Prasidėjo daugiapakopė kova už Lenkiją, gyvenimą, laisvę ir šeimą! 

Turime būti pasirengę tam, kad mūsų darbas bus dar intensyvesnis ir dinamiškesnis nei iki šiol ir kad susidursime su tokiais iššūkiais, su kokiais iki šiol nesusidūrėme. Štai kodėl pastarosiomis dienomis Ordo Iuris valdybos nariai, ekspertai ir Mokslinės tarybos nariai intensyviai planavo savo veiklą. Po šių apmąstymų nustatėme pagrindines sritis, apie kurias toliau jums papasakosiu.

Mūsų laukia daug sunkaus darbo, tačiau žinau, kad niekas už mus jo nepadarys.

Daugelis nevyriausybinių organizacijų iki šiol savo finansavimą grindė valstybės parama, kurios dabar, pasikeitus vyriausybei, jos netenka. Mes nuosekliai vengėme bet kokių valstybinių dotacijų ir subsidijų, dėl kurių mūsų veiklos efektyvumas taptų priklausomas nuo dabartinės politikos.

Vietoj to savo finansavimą grindžiame tik savo rėmėjų parama, ypač tų, kurie nusprendė kas mėnesį aukoti Institutui prisijungdami prie Ordo Iuris draugų rato.

Esame pasiruošę atlikti lyderio vaidmenį atliekant esminę, ekspertinę kairiosios vyriausybės veiksmų analizę ir stebėseną bei būti visus gyvybės, laisvės, šeimos ir suvereniteto gynėjus vienijančiu centru.

Šie metai bus lemiami Lenkijos ateičiai. Jei liksime pasyvūs, prarasime savo tėvynę ir būsimų kartų likimą atiduosime į revoliucionierių rankas, kurie Lenkiją ilgiems metams pavers politinio korektiškumo ir žalingų ideologijų diktato valdomu kraštu - lygiai taip, kaip jau nutiko daugelyje Vakarų Europos šalių.

Tačiau tikiu, kad remiami tokių žmonių kaip jūs apginsime Lenkiją nuo revoliucinio radikalių kairiųjų žygio. Ir išgelbėsime - mums ir mūsų vaikams - Tėvynę nuo galutinio ištautinimo, moralinio išsigimimo ir išdavikų, perkančių jos nepriklausomybę. (...)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą