2016-10-22

DW: Iš Latvijos į Vokietiją išvažiavo visi pabėgėliai iš pirmos partijos

Deutsche Welle pranešė, kad visi 23 pabėgėliai iš pirmos partijos, kurią Latvija priėmė pagal ES programą, išvyko į Vokietiją. Anksčiau jie buvo suorganizavę protesto akciją dėl gyvenimo sąlygų Latvijoje.
Sunku suprasti, kodėl Vokiečius stebina tai, kad iš Latvijos bėga šitie taip vadinami pabėgėliai. Bėga ir vietiniai, visi kas gali pabėgti – bėga. Ir iš Lietuvos lygiai taip pat, ne mažiau, o gal ir daugiau bėga. Iš Lietuvos ir Latvijos bėga santykinai daugiau vietos gyventojų negu iš karo apimtos Sirijos ar Irako.
Pabaltijo valstybėse sukurtos nežmoniškos gyvenimo sąlygos. Čia pats žemiausias pragyvenimo lygis Eurozonoje, o kainos tokios pačios, kai Vokietijoje.
Dar Vokietijos suvienytojas Otto Fon Bismarkas perspėjo, kad negali būti vieninga valiutą, pas valstybes, kurių skirtingas ekonomikos išvystymo lygis. Europą valdantys debilai iš nieko nesimoko, todėl ir ritasi eurozona su visais jos gyventojais į pražūtį. Idiotizmas su tų „pabėgėlių“ įsileidimu ir jų prievartiniu paskirstymu tik vienas iš bendro euroidiotizmo epizodų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą