2016-10-12

Visai lengva numušti – Asado propaganda išjuokia amerikiečių lėktuvus


Vokietijos dienraštis „Stern“ paskelbė Gernot Kramper straipsnį, kuriame bandoma išsiaiškinti ar pagrįsta Sirijos propaganda, kuri tvirtina, kad rusiška priešlėktuvinė sistema pajėgi numušti JAV „stels“ sistemos „nematomus“ lėktuvus.

Praeitą savaitę, rašoma „Stern“, JAV ir Rusija grasino viena kitai. JAV grasino bombarduoti sirų ir rusų karinius dalinius. Rusijos Gynybos ministerijos atstovas Generolas-majoras Igoris Konašenkovas pasakė, kad Rusija gali numušti oro taikinius virš Sirijos, įskaitant ir „nematomus“ JAV lėktuvus.

Tuojau po to Internete pasirodė video, kuriuos transliavo Sirijos valstybinė televizija, kuriuose vaizduojama, kaip bus numušami JAV lėktuvai.

Rusija Sirijoje dislokavo savo naujausius zenitinius raketinius kompleksus S-300 ir S-400, kurie gali apginti didesniąją valstybės dalį, ir Vakarams tenka tik spėlioti, kokios šių sistemų galimybės.

Be tolimo veikimo zenitinių sistemų Sirijos oro erdvę gina vidutinio nuotolio naujausios raketinės-patrankų sistemos „Pancir-S1“ , rašoma portale.

Maskva nesudaro problemos sukurti Sirijoje neskraidymo zoną. Ir esant šiai padėčiai JAV ir jos sąjungininkių lėktuvai F-19, Eurofighter ir „Tornado“ taps bejėgiais, pažymi straipsnio autorius.

Jeigu anksčiau buvo manoma, kad Rusijos zenitinius komleksus gali įveikti JAV nematomi lėktuvai B-2, F-35 ir F-22, tai dabar jų patikimumu yra abejojama. Rusų radarai „žemė – oras“ pereina į žemus dažnius, prie kurių „Stels“ technologija mažai efektyvi. Tolimo veikimo rusų radarai dirba ultra trumpųjų bangų diapazone, kuriame „Stels“ technologija praktiškai neveikia.


Gernot Kramper mano, kad Rusija turi realų pagrindą šaipytis iš amerikietiškų naikintuvų su jų „Stels“ technologijos, nes jie jau nesudaro jiems pavojaus. Ir kol neįvyks tikrai rimtas incidentas, JAV taip ir nesužinos, koks yra Rusijos priešlėktuvinių sistemų potencialas.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą