2016-10-03

The Financial Times: Čekijos prezidentas pasiūlė išsiųsti pabėgėlius į negyvenamą salą



Čekijos prezidentas Milošas Zemanas pareiškė, kad islamo migracija į Europą neleistina dėl kultūrų nesuderinamumo. Kaip praneša Krone su nuoroda į Financial Times, Čekijos valstybės vadovas pasiūlė deportuoti migrantus į negyvenamą Graikijos salą arba neapgyvendintas Šiaurės Afrikos teritorijas. Su šiuo pasiūlymu Zemanas kreipėsi į forumo „Civilizcijų dialogas“ narius, susirinkusius Rodo saloje. Mainais už migrantų perkėlimą Zemanas pasiūlė nurašyti Graikijai dalį jos skolų.

„Aš už deportaciją visų ekonominių migrantų, — paaiškino Čekijos prezidentas. — Suprantama, aš pripažįstu visą žiaurumą pilietinių karų Sirijoje, Irake ir kitose valstybėse. Kalbu, tačiau, apie ekonominius migrantus“.


Zemanas pabrėžė, kad jis nieko neturi prieš migrantus iš Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos. „Aš tiktai prieš islamo migrantus dėl absoliutaus mūsų kultūrų nesuderinamumo“.

Angelos Merkel  "welcome refugees" politiką Milošas Zemanas pavadino "absoliučia klaida".  

Zemanas įsitikinęs tuo, kad yra ryšiai tarp migrantų antplūdžio ir džichadizmo pasireiškimų. Jo nuomone, nuosaikūs islamo šalininkai ekstremistų pastangomis gali radikalizuotis. Jis šią situaciją palygino su išplitimu nacizmo 1930 taisiais metais.

„Apie džichadistų skaičių liudija VFR VRM ataskaitos. Ir žmonės, neigiantys šį ryšį, neteisūs“, — pasakė Čekijos prezidentas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą