2016-10-26

Kreivas Aleppo veidrodis: tai kas iš tikrųjų vyksta megapolyje pasakoja liudininkai



Teroristai, kuriuos Vakarų politikai ir MIP pristato, kaip „nuosaikią opoziciją“, nuolatos apšaudo Aleppo gyvenamuosius rajonus. Interviu RT apie realią situaciją šiame megapolyje pasakoja nepriklausoma žurnalistė Vanessa Bili ir Šv.Jokūbo vienuolyno Sirijoje motinėlė Agnes-Marija Delakrua. Jos nesenai pabuvojo Aleppo.

Interviu RT motinėlė Agnes-Marija Delakrua papasakojo, kas tarptautinė bendruomenė tęsia teroristų finansavimą ir jų gynimą.

„Pavojus iš teroristų ordų pusės išlieka. Kodėl tarptautinė bendruomenė žaidžia šitą žaidimą, kada „Al-Kaida“ tiesiog pakeitė pavadinimą ir staiga tapo „nuosaikia opozicine grupe“. Visa tai kelia grėsmę žmonių gyvybėms – Vakarų Aleppo gybena 1,5 milijonai žmonių, dauguma iš kurių pabėgo iš rytinių rajonų norėdami pasislėpti“, — pažymėjo motinėlė.

Nepriklausoma žurnalistė Vanessa Bili, šią vasarą apsilankiusi Aleppo, papasakojo, kad dauguma taikių gyventojų gyvena vakariniuose megapolio rajonuose, bet Vakarų MIP jų kančias tiesiog ignoruoja.

„Kada aš buvau mieste rugsėjo 14 dieną, mums pranešė, kad dėl teroristų apšaudymų žuvo 54 vaikai. Teroristai ima dujų balionus, vandens šildytuvus ir kitas talpas, užtaiso juos sprogmenimis, vinimis ir stiklais ir paleidžia juos į Vakarų Aleppo gyvenamuosius kvartalus“, — pareiškė Bili RT eteryje.

Žurnalistė pažymėjo, kad šie faktai ir liudijimai Vakarų MIP nepriimami domėn, nes jie kertasi su „nuosaikios opozicijos“ įvaizdžiu, kurios realiai nėra.

„Jeigu atidžiai išsiaiškinti, kas būtent sukuria tokį rytinio Aleppo įvaizdį, tai greitai paaiškėja, kad už to stovi organizacijos, kurias finansuoja Vakarai. Pavyzdžiui Aleppo media centras, kurį finansuoja Prancūzijos URM, ir, pagaliau, „Baltieji šalmai“.

Bili žodžiais, „Baltieji šalmai“ vadina save neutralia NVO, tačiau jie gauna daugiamilijoninį finansavimą iš JAV, Britanijos, Olandijos, Japonijos ir Prancūzijos.

„Šią organizaciją 2013 metais įkūrė britų samdinys Džeimsas Le Mezurje, jis juos ir treniruoja. Jis turi plačius ryšius apsaugos versle, įskaitant kompaniją Blackwater, kurios paslaugomis daug kartų naudojosi CŽV valdant Bušui ir Obamai“, — paaiškino Bili.

Jos žodžiais, apmokymai jos narių vyksta Turkijos mieste Gaziantepe, po to juos veža į rajonus, tokius kaip rytinis Aleppo. Daugelio liudininkų žodžiais, kuriuos apklausė žurnalistė, „Baltieji šalmai“ veikia kaip teroristų palaikymo grupė — tiekia teroristams įrangą ir ginklus, perduoda pinigus.

Vanessa Bili priminė, kad Sirijoje yra tikra civilinės gynybos organizacija, veikianti nuo 1953 metų, ir užregistruota tarptautinėje organizacijoje ICDO.

„Kada teroristai įsiveržė į rytinį Aleppo, jie užgrobė tikrosios civilinės gynybos organizacijos įrangą, įskaitant daugumą greitosios pagalbos mašinų ir tris gaisrinės sunkvežimius. Vienas iš gaisrininkų, kuriam pavyko pabėgti papasakojo, kad dauguma „Baltųjų šalmų“ šalininkų yra teroristinių grupuočių nariai. Jis taip pat pranešė, kad jie nevykdo jokios humanitarinės veiklos ir neturi patirties kaip gelbėtojai arba paramedikai, kas gerai matyti ir video įrašuose, kur jie dalyvauja“, — reziumavo žurnalistė.

Priminsime, kad būtent „Baltieji šalmai“ 2015 metais pranešė apie žuvimą taikių gyventojų, neva
žuvusius dėl Rusijos bombardavimų, pristatę suklastotus įrodymus. Organizaciją nominavo Nobelio taikos 2016 metų premijai gauti, o visa eilė amerikiečių MIP, įskaitant Time, The Economist, The Huffington Post ir kitas paskelbė eilę apybraižų, vadindami juos „tikrais Sirijos konflikto didvyriais“. Tokiame pačiame stiliuje buvo sukurtas dokumentinis filmas, pasirodęs šiais metais populiariame Netflix servize.

Anksčiau MIP pasirodė informacija apie tai, kad „Baltųjų šalmų“ atstovai gali turėti ryšį su teroristine organizacija „Frontas an-Nusra“, nes, kaip pranešama, dalyvavo egzekucijose, kurias teroristai filmavo video. Anksčiau interviu RT „Baltųjų šalmų“ atstovas Abdurachmanas al-Mavvas išsisuko nuo klausimo apie ryšį su teroristais, pareiškęs, kad jis atstovauja humanitarinę organizaciją. „Mes grupė savanorių iš Sirijos, yra duomenys apie išgelbėtų žmonių skaičių, aš manau, jūs matėte visus mūsų video“, — paaiškino jis.

vertė Algimantas Lebionka


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą