2017-10-15

Europiečių naikinimui pasitelktos „pabėgėlių“ nešamos epidemijos


Vokiečiai dėkoja kanclerei Merkel, nes vokiečių pamirštas užkrečiamas ligas ir jų epidemijas į Europą atnešė Merkel svečiai „pabėgėliai.“



Spalio pradžioje „Berlyno Roberto Kocho institutas (RKI) informavo, kad per 2017 metų pirmą pusmetį tarp prieglobsčio prašytojų diagnozuota 786 tuberkuliozės atvejai, 542 atvejai hepatito (A-E) ir lepra (raupsai). Daugiausiai atvejų buvo Bavarijoje (455), Baden-Viurtemberge (286) ir Šiaurės Reinas-Vestfalija (255).

Niežai

Dėl niežų spalio 13 dieną buvo uždaryta didelė Bonos mieto ligoninė, pranešė die Welt. Ligoninė bus dezinfekuojama, o ligoniai perkelti į izoliacinę stotį. Ši liga, plintanti kontaktiniu būdu, plinta ir Kiolne. Šiais metais Kiolne buvo užfiksuoti 128 niežų atvejai. 

Maras

Šiuo metu maro epidemija užfiksuota Madagaskare. Ankstyvos stadijos gydomos antibiotikais. Maro bacilas perneša blusos, parazituojančios žiurkes. Viduramžiais maras keliaudavo būtent su žiurkėmis. Inkubacinis periodas apie 7 dienos. Gali būti pernešta ir oro lašeliniu būdu. Tai labai pavojinga, nes gali sukelti mirtį greičiau negu per 24 valandas. Nuo 1347 iki 1353 metų nuo maro išmirė trečdalis Europos gyventojų.

Šiuo metu maras į Europą gali būti greitai perkeliamas aro transportu iš Afrikos miestų ir šią mirtiną formą bus labai sunku kontroliuoti.

Hepatitas A

Rusijos gyventojai perspėti apie hepatito A protrūkį 20 Europos šalių.
Sąraše yra: Austrija, Anglija, Belgija, Olandija, Danija, Vokietija, Graikija, Airija, Ispanija, Italija, Latvija, Malta, Norvegija, Portugalija, Slovėnija, Švedija, Velsas, Suomija, Prancūzija ir Estija. Viso šiose šalyse užregistruota 2873 ligos atvejų. Daugiausiai hepatitu A sirgo homoseksualistai.


Ankstesni straipsniai „pabėgėlių“ į Europą atneštų epidemijų tema:

http://lebionka.blogspot.lt/2017/10/vokietijos-roberto-kocho-institutas.html
http://lebionka.blogspot.lt/2017/06/pabegeliai-i-vokietija-atnese.html
http://lebionka.blogspot.lt/2017/07/klausimai-daliai-grybauskaitei-ir.html
http://lebionka.blogspot.lt/2017/08/choleros-epidemija-jemene-kada.html





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą