2018-09-11

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) atstovas patyrė „šoką“ dėl nedemokratinių Švedijos rinkimų: „niekada nemačiau tokios nedemokratiškos sistemos“


Danijos atstovas Michael Aastrup Jensen, kuris stebėjo rinkimus Rusijoje ir Rytų Europoje, pasakė Danijos laikraščiui Berlinske, kad dalyvavo „daugybėje rinkimų ir nematė nieko bent kiek panašaus į nedemokratinę Švedijos balsavimo sistemą“.





Danijos vadovaujančios liberalų partijos atstovas Jensen pasakė, kad pagrindine Švedijos rinkimų problema yra konfidencialumo nebuvimas metant biuletenius.

„Tai žemiau už viską, kas net iš tolo primintų europinius rinkimų standartus, arba viską, ką mes leidžiame Rytų Europoje“, - pasakė jis.

Jensen ne tik vykdė rinkimų monitoringą, bet ir aplankė eilę rinkimų apylinkių Malme mieste. Jis „savo akimis“ matė rinkimų pažeidimus, kaip buvo bandoma rinkėjams perduoti partijų biuletenius.

Kaip pirmininkas Danijos delegacijos Europos Taryboje, atsakingoje už Europos žmogaus teisų Teismą, Jensen tikisi atkreipti dėmesį į Švedijos rinkimų sistemos problemas.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą