2017-03-09

Apie areštuatą knygą. Tiesos ieškotojai, ar kenkėjai?


Vakar išgirdau labai doro, tokią esu susidaręs nuomonę, žmogaus iš Kauno telefono skambutį, kuris man susijaudinusiu balsu pranešė, kad konfiskavo kažkokią knygą, rusiškos knygos vertimą, apie sausio įvykius prie televizijos bokšto, ir kokia mano nuomonė apie tai?

Atsakiau, kad labai gerai padarė, kad konfiskavo tą rusiško šlamšto vertimą, pajuokavau, kad visą šlamštą, kuris kenkia Lietuvai, reikia areštuoti, tokių vanagaičių – irgi.


Man skambinusio argumentas buvo, kad „žmonės turi žinoti tiesą“.

Tai gerai, sakau, jei žmonės Rusijoje nori žinoti tiesą, tai kodėl jos nežino? Tiesa labai paprasta. Tuometinė Rusijos valdžia, Gorbačiovas, Jelcinas ir kiti, kai vyko visi šie įvykiai Vilniuje, jau buvo pardavusi Vakarams TSRS (Rusiją). Tai įrodė patys rusai, o knaisiotis po senus įvykus, tai visai neperspektyvus reikalas, nes žmonijos istorijoje tebuvo vienas 100% tiesą sakantis žmogus – Jėzus Kristus. Mums, lietuviams, įvykius reikia vertinti iš savo valstybės interesų varpinės, o rusai lai vertina iš savosios.


Pateikiau aktualų pavyzdį. A.Navalnas prieš kelias dienas parodė dokumentinį filmą apie dabartinio Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo privogtus turtus. Vagis apie vagį, gražu! Jei tai buvo šmeižtas, taip mano rusų ekonomistas Valentinas Katasonovas, premjeras privalo paduoti šmeižiką į teismą, o jeigu tyli, tai jau kita istorija – reiškia tiesa. Tai štai, sakau, pašnekovui, apie ką reikia Rusams knygas rašyti. Apie baigiamą išvogti Rusijos valstybę, apie tai, kas juos nugrūdo kariauti į Siriją, kas ir kodėl naikina rusus Donbase, iš ko pelnosi nerusiški jų oligarchai, kodėl jų valstybės turtas išvežamas į ofšorus ir t.t.

Mes, tuo tarpu, pakalbėsime ir parašysime apie savas problemas, be jų pagalbos.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą