2017-03-15

Olandai išrinko Gerdo Vilderso partiją?


Prognozuojama, kad Olandijos kairiosios partijos, kurios buvo pagrindinės valdančiosios koalicijos narės ir kontroliavo daugelį ministerijų, greičiausiai, neteks ¾ parlamento narių vietų. Šiuo metu rinkėjų balsai baigiami skaičiuoti. Vilderso partija laimi 20 vietų parlamente, Riutte partija - 33. Didelę įtaką rinkimų rezultatams, manoma, turėjo Olandijos politinis konfliktas su Turkija, kurį Eskalavo premjeras Markas Riutte.

04:00 Laisvės partijos lyderis Gerdas Vildersas pasakė: „Mes padidinome vietų skaičių parlamente. Tai rezultatas, kuriuo galima didžiuotis“. Jis pažadėjo, kad jo partija sudarys tvirtą parlamentinę opoziciją vyriausybei.

Suskaičiavus 10% rinkėjų balsų premjero Marko Riutte Liaudies partija už laisvę ir demokratiją pirmavo. Ji gavo šalies parlamente 32 vietas iš 150. Rinkėjų aktyvumas buvo 81%. 

Kovo 15, 23:00

Šalyje buvo neregėtas rinkėjų aktyvumas - beveik 100%. Antiimigracinės Laisvės partijos lyderis Gerdas Vildersas geros nuotaikos, Nexit artėja. Balsavimas vyko iki 21 valandos. Rinkimų eigą plačiai nušviečia Breitbart.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą