2017-03-19

Trampas: „Atleiskite, ponia kanclere, NATO nedirba“


Tokia antrašte buvo vienas iš skaitomiausių die Welt straipsnių, pasakojusių apie JAV prezidento Donaldo Trampo ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel susitikimą. Viena iš pagrindinių susitikimo temų: Vokietija turi vykdyti savo finansinius įsipareigojimus NATO, skirti kariuomenei ne 1,1% BVP, kaip dabar, o 2% BVP – kaip yra įsipareigoję NATO partneriams.

Vokietija skolinga JAV ir NATO didelę pinigų sumą, parašė Donaldas Trampas po susitikimo su Angela Merkel Twiteryje.

Pi-news, komentuodamas ši susitikimą, atkreipia dėmesį, kad susitiko dvi skirtingos komandos. Iš Vokietijos pusės – žmonės, kurie patys savo gyvenime nėra nieko sukūrę, o iš Amerikos pusės grupė milijardierių, kurie visą gyvenimą užsiima verslu.

Portale rašoma: „Sunku įsivaizduoti didesnius skirtumus, negu tarp Trampo ir Merkel, arba tarp Amerikos ir Vokietijos vyriausybės. Trampo kabinete sėdi realistai, bankų žmonės, kurie savo gyvenime kažką sukūrė. Dauguma iš jų multimilijonieriai. Trampas pats septynis kartus milijardierius ir atsisako vis tiktai neblogo 300000 dolerių per metus prezidento atlyginimo.“

Pi news autoriaus žodžiais, Jau Vokietijos Bundestagas yra ne kas kita, kaip susikaupimas juristų ir mokytojų, o Vokietijos vyriausybė yra sudaryta iš partinių funkcionierių, kurie visą gyvenimą užsiiminėjo plepėjimu. Paminėti Darbo ministras Andrea Nahles, kuris niekada nėra dirbęs per savo gyvenimą, gynybos ministrė Ursula von der Leyen, kuri atėjo į šį postą neturėdama jokio supratimo apie kariuomenę. Iki šiol vokiečiai niekaip negali išsiaiškinti kas socialistę iš Vokietijos Demokratinės Respublikos Angelą Merkel (štazi gyvatės kiaušinį) atvedė į KDS ir į Vokietijos kanclerės postą.

„Merkel ir Trampo susitikimas, tai dviejų skirtingų pasaulių susidūrimas,“ - rašo Pi-news portalas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą