2017-03-14

Lenkijos prezidento spaudos sekretorius: Europos Sąjungai gresia subyrėjimas


Lenkijos prezidento spaudos sekretorius nuomone, jeigu Europos Sąjunga nebus reformuota, Europos Sąjungai gresia subyrėjimas.

„Europos Sąjungai gresia subyrėjimas, jeigu jis nebus reformuotas“, - kovo 14 pareiškė Lenkijos prezidento spaudos tarnybos direktorius Marekas Magerovskis.

Jis pabrėžė, kad partija „Tiesa ir teisingumas“ neplanuoja Lenkijos išėjimo iš Europos Sąjungos. Tačiau, jo nuomone, jeigu bendrija nesikeis, ateityje jai gresia subyrėjimas: „Lenkijos išėjimas iš ES nėra aptariamas. Tačiau, verta aptarti galimą „euroexit“, tai yra Europos sąjungos subyrėjimą. Jeigu ES nepakeis savo situacijos, tai mums teks skaitytis su žymiai rimtesnėmis pasekmėmis, negu Lenkijos išėjimas iš jos sudėties“.

Lenkijos spaudos sekretoriaus nuomone, nėra žinomas lenkų likimas, kurie gyvena Didžiojoje Britanijoje. Priminsim, kad kovo 13 lordų palata nepriėmė pataisų, kurios turėjo garantuoti migrantų iš ES valstybių teisių garantijas Jungtinėje Karalystėje.

Jis pažymėjo, kad esant būtinybei Lenkijos prezidentas Andžėjus Dūda ims derėtis šiuo klausimu, nors tai yra vyriausybės prerogatyva: „Aš tikiuosi, kad susiklostys tokia situacija, kurioje Lenkijos piliečių teisės ir teisės kitų ES valstybių bus išsaugotos“.

Priminsime, kad Romoje kovo 25, Romos sutarties pasirašymo 60 metų proga, įvyks ES lyderių susitikimas. Susitikime bus priimta deklaracija dėl Europos Sąjungos po Britanijos išėjimo iš jos sudėties.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą