2017-03-03

Višegrado grupės valstybės pasisakė prieš diskriminacija maisto produktais


Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir Vengrijos valstybių premjerai, susirinkę Varšuvoje vasario 2 dieną, pasisakė prieš vykdomą diskriminaciją maisto produktais. Ria.ua rašoma, kad jau senai vyksta diskusija, kad gėrimai ir mėsos gaminiai, kuriuos transnacionalinės kompanijos tiekia į Vakarų Europą, yra geresnės kokybės, nei tiekiami Rytų Europos valstybių gyventojams.

„Produktai Čekijoje iš ES valstybių Vokietijos ir Austrijos, pagal sudėtį ir kokybę skiriasi, nuo produktų tiekiamų į Čekiją“,- pasakė čekų aktyvistas Jan Miklas po atliktų tyrimų laboratorijoje.

Slovakijos žemės ūkio ministras Marian Jurečka pateikė Europos komisijai skundą, kuriame nurodoma, kad nežiūrint į vienodas pakuotes ir produktų sudėties markiruotes, eksportuojamų į Vakarų Europos valstybes maisto gaminių kokybė skiriasi. Nepaisant to, Europos komisija atsisakė tirti šį klausimą, kuris, jos nuomone, neturi principinės reikšmės.

Dabar šį Rytų Europos gyventojų diskriminacijos klausimą iškėlė visos keturios Višegrado valstybės premjerų susitikime Varšuvoje.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą