2017-03-15

Merkel su Rutte pernai Turkijai įsipareigojo kasmet priimti po 250000 migrantų iš Turkijos?


2016 metais sutartis su Turkija dėl pabėgėlių padarė Europos Sąjungą pažeidžiama nuo pat šios sutarties pasirašymo dienos. Turkija jau kelis kartus grasino išsiųsti visus pabėgėlius į Europą. Savo knygoje vokiečių žurnalistas paskelbė apie slaptą žodinį susitarimą tarp Vokietijos, Olandijos ir Turkijos, kuris turi savyje „didelį sprogstamąjį užtaisą.“ „Jame kalbama apie dviejų ES valstybių pažadus kiekvienais metais priimti po 250000 pabėgėlių iš Turkijos ir juos paskirstyti ES valstybėse“, rašo didžiausias Austrijos dienraštis Krone.

Die Welt žurnalistas Aleksandras Robin atskleidė, kad Vokietijos kanclerė, dalyvaujant Olandijos premjerui Markui Riutte, tuometiniu ES tarybos pirmininkui, su Turkijos premjeru sudarė žodinę sutartį dėl pabėgėlių priėmimo, o tuojau po to, 2016 metų kovo mėnesį vykusiame Europos valstybių vadovų susitikime, dezinformavo ES vadovus ir surengė „užsirašymą valstybių savanorių iš humanitarinių motyvų“ pareiškusių norą priimti pabėgėlius, nepranešę apie konkrečius skaičius pabėgėlių, kuriuos teks priimti.

Krone mano, kad prasidėjus Turkijos konfliktui su ES, Turkija gali paviešinti šį žodinį susitarimą, kas suduos politinį smūgį Angelai Merkel, pretenduojančiai būti perrinktai į Vokietijos kanclerės postą.

Merkel į Turkijos išpuolius atsitveria tylos siena.

Plačiau apie tai: https://www.gatestoneinstitute.org/10048/merkel-migrant-deception








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą