2017-03-23

Trampas buvo teisus: suimtas jaunuolis žydas už grasinimus žydų bendruomenių centrams


New York Times pranešė, kad policija areštavo 19 metų amžiaus žydą su dviguba JAV-Izraelio pilietybe, kuris grasino daugeliui žydų įstaigų, tarp jų dešimtims JAV žydų visuomeninių centrų.

Prieš tris savaites, kai JAV portalas zerohedge pranešė, kad žmogus iš Sent-Luiso, Juan Thompson, buvęs reporteris ir įsitikinęs šalininkas Berni Sanderso – buvo areštuotas dėl ne mažiau aštuonių dešimčių bombų grasinimų žydų organizacijoms visoje šalyje. „Antisemitizmo“ išpuoliais prieš tai buvo bandoma apkaltinti Trampo šalininkus.

Izraelio policijos spaudos sekretorius Mikki Rozenfeldas pasakė, kad įtariamasis yra iš Aškelono rajono Izraelio pietuose. Jis siuntinėjo grasinimus ir įstaigoms Australijoje ir Naujoje Zelandijoje, o taip pat mažiausiai vienam lėktuvo komerciniam reisui, po ko lėktuvas turėjo leistis avariniu būdu.

Noras suklaidinti („Klaidinga vėliava“) – pagrindinis nusikaltimo motyvas. Nusikaltėlis naudojo „pažengusias maskavimo technologijas“ internete. Izraelio specialiosios tarnybos paėmė iš jo kompiuterį, antenas ir kitą įrangą.

Areštas įvykdytas po daugelio mėnesių FTB, JAV, Europos specialiųjų ir Izraelio specialiųjų tarnybų tyrimo.

„Prasidėjo tyrimas keliose šalyse vienu metu“, „buvo ištirta dešimtys telefono skambučių su grasinimais visuomeninėms vietoms, sinagogoms ir visuomeniniams pastatams, kas sukėlė paniką ir nutraukė įvairių organizacijų renginius“, - kalbama pranešimuose.

Per paskutinius du mėnesius buvo pranešta apie grasinimus dešimtims žydų visuomeninių centrų Visoje JAV teritorijoje apie daugiau negu 100 bombų visoje JAV teritorijoje.

Prasidėjus grasinimams, MIP paskubėjo apkaltinti „netolerancija“ ir „antisemitizmu“ Trampo šalininkus. Realybė pasirodė visai kitokia.

Reikia pažymėti, kad antizemitizmo kurstymas nėra nauja sionistų taktika. Apie tai rašė dar Douglas Reed knygoje „The Controversy of Zion.“

Šaltiniai:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą