2017-03-31

Šių dienų Mocartas ir Saljeris


Profesorius Liudas Mažylis - šių dienų mūsų tautos pasididžiavimas. Jis Berlyne, Vokietijos URM archyve atrado Vasario 16-osios akto originalą! Jis – mūsų Tautos Mocartas!

Turime ir Saljerį – su lenkišku ordinu ant storo pilvo, neapkenčiantį tų, kurie mocartai. Tai mažų žmonių, menkysčių bruožas, linkusių parsiduoti už 30 sidabrinių. Kas dar negirdėjo šio Saljerio pasisakymo, verta paklausyti jo kalbos Alkas.lt. Gal gi nenunuodys iš pavydo jis mūsų Mocarto?

Atradimai ne atsitiktinumas. Apie tai kalba profesoriaus Liudo Mažylio biografija, jo antipodo iš Vilniaus veikla. Parsidavėliai ir menkystės tik mala liežuviais iš televizijos ekranų, o mokslininkai - atranda.

Kad atrasti, reikia mylėti ką darai, mylėti savo šeimos ir tėvynės praeitį, reikia būti patriotu, dar reikia būti mokslininku, o, kaip žinia, istorija – daugiau menas, nei mokslas, o Liudas Mažylis – chemikas pagal pirmąją specialybę.

http://alkas.lt/2017/03/30/a-bumblauskas-nesupranta-kaip-kazkoks-tipas-jam-is-panoses-nugvelbe-vasario-16-oisos-akto-atradima-audio/

Pirmoji nuotrauka iš „Delfi“



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą