2017-03-07

Eduardas Hodos: Nuo Matildos iki Stalino ir Mošiacho (video)


Eduardas Hodos - garsus Ukrainos publicistas, kolekcininkas, ilgus metus vadovavęs Charkovo miesto žydų benruomenei, asmeniškai buvo pažįstamas su Liubavičių Rebė, kurį sekta Chabad Liubavič paskelbė Mošiachu. Šioje autoriaus laidoje pasakojama apie skandalingą filmą „Matilda“, kurį sukūrė žydų tautybės režisierius Aleksejus Učitel apie kononizuotus rusų stačiatikių cerkvės šventuosius - Nikolajaus II šeimą.

Priminsiu šią istoriją citata iš ankstesniojo mano straipsnio šia tema:

„Rusijos caro nuvertimo nuo sosto ir tolesnės caro šeimos egzekucijos metinių (1917-2017) proga žydų tautybės režisierius Aleksejus Učitel sukūrė filmą "Matilda". Apie ruošiamą šio filmo premjerą rusiškoje spaudoje rašoma:

„Filmas „Matilda“ – sąmoninga šventvagystė ir išsityčiojimas iš tikinčiųjų jausmų, jis nukreiptas kurstyti nesantaiką tarp nacijų ir religijų. Suprantama, nėra prasmės aiškinti filmo kūrėjams, kodėl negalima tyčiotis iš krikščioniškų šventenybių, įžeidinėti vardus, kuriuos garbina stačiatikiai...“ - parašė Rusijos dūmos narė Natalija Poklonskaja, buvusi Krymo vyriausioji prokurorė.

Rusijos generalinis prokuroras svarsto skundus dėl pasityčiojimo iš Stačiatikių cerkvės kanonizuotų Šventųjų kankinių caro Nikolajaus II ir carienės Aleksandros Fiodorovnos. Filmo premjera atidėta.“


Eduardas Hodos šį filmą vadina šventvagyste ir mano, kad nepaisant daugybės jo kūrimui išleistų biudžeto milijonų, šio filmo negalima rodyti. Jo nuomone, tai provokacija.

Hodos pasakoja ir apie kitas panašias provokacijas, kurias organizavo Chabad Liubavič, ir kam tai daroma.

Lietuvos žiūrovui šis Eduardo Hodos video gali būti įdomus, nes padės suprasti kokiu tikslu organizuojamos panašios provokacijos Lietuvoje: siūlymas pakeisti K.Škirpos gatvės pavadinimą, karo nusikaltėlės apdovanojimas ordinu, menoros statymas priešais Vinco Kudirkos paminklą, neva įžeidžiančios užgavėnių kaukės ir taip toliau. Šį filmą pažiūrėti reikia, bus aiškiau.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą