2017-03-29

Prasidėjo Europos tautų evakuacija iš skęstančio ES „Titaniko.“ Anglija bėga, Višegrado šalys priešinasi Briuselio diktatui


Apie savo šalies evakuociją iš skęstančios ES laivo šiandien praneš Anglijos premjerė Tereza Mei. Ji šiandien pateiks oficialius dokumentus apie Britanijos išstojimą iš ES. Jei mažiau kaip po mėnesio Prancūzijoje vyksiančius prezidento rinkimus laimės Marin Le Pen, ES monstras subyrės galutinai. Taip pasibaigtų Rokfelerių-Rotšildų „globalizacijos era“. Tik ar taip lengvai pasiduos pasaulio viešpačiai, kurie į Prancūzijos prezidento postą stumia politinį chameleonę, homoseksualistą, masoną ir buvusį Rotšildų banko valdytoją Manuelį Makroną?


Višegrado grupė nepasiduos ES šantažui

Čekijos, Vengrijos, Slovakijos ir Lenkijos lyderiai šį antradienį atmetė Briuselio „šantažą ir diktatą dėl pabėgėlių paskirstymo ES“, praneša Breitbart. 

Višegrado valstybėms nepriimtinas migrantų paskirstymo siejimas su ES fondais. Rytinės ES valstybės „niekada nepriims šantažo ir diktato“ migracijos politikoje, pareiškė Lenkijos premjerė Beata Šidlo spaudos konferencijoje, kurią surengė kartu su savo kolegomis iš Čekijos, Vengrijos ir Slovakijos.

Čekijos premjeras Boguslavas Sobotka pareiškė, kad visos keturios valstybės „pasisako prieš susiejimo migracijos su Europos fondais“.

„Šį šantažą mes atmetame Slovakijos vyriausybės vardu“, - pasakė Slovakijos premjeras Robertas Fico.

ES narės buvo sutarusios iki rugpjūčio priimti 160 000 pabėgėlių iš Sirijos iš Graikijos ir Italijos, bet buvo perkelta tik 13,500. Šis procesas sustojo dėl Centrinės ir Rytų Europos valstybių pasipriešinimo. Šios šalys pasisako prieš musulmonų migraciją.

Šį mėnesį ES perspėjo, kad valstybės gaili būti nubaustos baudomis, jeigu jos nesugebės pasidalinti pabėgėliais.


ЕС perkėlimo programa startavo 2015 metais, kad susidoroti su 1,1 migrantų banga.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė spaudos konferencijoje antradienį, kad Budapeštas pasirengęs sulaikyti asmenis, ieškančius prieglobsčio pasienyje su Serbija. „Nuo šiol, Vengrija pajėgi reaguoti net tada, jei neveiktų ES susitarimas su Turkija. Mes galime sustabdyti bet kokia migrantų banga Serbijos-Vengrijos pasienyje“, - pasakė jis.

Vengrija atsisakė priimti ir 5000 migrantų iš Švedijos, kurie buvo užsiregistravę ir paprašę pabėgėlių statuso Vengrijoje, o po to pabėgę į Švediją.

Višegrado šalių grupė stipriną bendradarbiavimą

Kovo 28 dieną Varšuvoje Višegrado šalys pasirašė bendradarbiavimo deklaraciją. Dokumente kalbama, kad Višegrado šalys turi tapti Europos inovacijų centru. Dokumentą pasirašė Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir Vengrijos premjerai. Taip pat deklaracijoje kalbama apie bendradarbiavimo tarp šalių stiprinimą. Inovacijų rėmimui įkuriamas specialus šių šalių fondas. Kaip jau buvo minėta aukščiau, šio susitikimo metu Višegrado šalys atsisakė priimti nelegalius migrantus iš Afrikos ir Azijos.

Lietuvos politika nesuvokiama sveiku protu: su kaimynais iš Višegrado grupės bendradarbiavimas nevyksta, šalies interesai neginami, kurstoma karo psichozė, iš Lietuvos evakuojami piliečiai, o vežami beraščiai, bemoksliais, net čia nenorintys pasilikti „pabėgėliai“ - ekonominiai migrantai ir „socialiniai parazitai,“ kurie išlaikomi badaujančių Lietuvos senelių ir vaikų sąskaita.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą