2017-03-28

Kaip reikalai su „pabėgėliais“ iš Eritrėjos Šventojoje žemėje?


Kai į Lietuvą valdžia ėmė vežti „pabėgėlius“ (mano nuomone, ekonominius migrantus, dezertyrus, teroristus, „socialiniams parazitus“, ką tik norite, bet ne pabėgėlius) iš Sirijos, Irako, o dabar ir Eritrėjos. Buvo labai įdomu sužinoti, kaip sekasi su jais tvarkytis Izraeliui, kuris tapo vienu iš ekonominių traukos centų tiems „pabėgėliams“ jau prieš dešimtmetį.

Atrodytų, kur jau įvedinėti tvarką su „pabėgėliais“, jei ne Izraelio valstybėje, kurią supa 11 metrų tvora, apkabinėtos įvairiausia aparatūra?

Kol neturėjo jie tos išganingos tvoros, atvyko į Šventąją žemę apie 65 tūkstančių svetimos duonos valgytojų iš Eritrėjos, Sudano ir kitų juodosios Afrikos kontinento šalių. Šiaip ne taip per kelis metus 20 000 šių svečių žydams pavyko iškraustyti į namus. Pirko jie šiems nekviestiems sveteliams bilietus į vieną pusę, mokėjo kompensacijas ir t.t.

Pagaliau tvora buvo pastatyta ir nauji nekviesti svečiai - „pabėgėliai“ iš Afrikos ir Azijos nebegalėjo prasiskverbti šią šalį.

2013 metais buvo  rašoma, kad pas Eritrėjos migrantus "praėjo noras bėgti į Izraelį". Pirmiausiai dėl tvoros pasienyje su Egiptu ir grėsmės netekti laisvės dėl priimto naujo „infiltracijos įstatymo“, kuris leidžia visus nelegalus be teismo ir tyrimo sodinti trims metams į kalėjimą. Tuo metu Izraelyje buvo 40 tūkstančių nelegalių migrantų iš Eritrėjos.

Šių metų kovo 2 dieną Izraelio spauda pranešė, kat eritrėjėčiai nebebus per prievartą iškraustomi iš Izraelio. Po eilės publikacijų Europos MIP apie tai, kad Eritrėjos gyventojai gali ramiai grįžti į namus, nes šiose valstybėse nėra pavojaus jų gyvybei, Izraelio valdžia paskubėjo nuraminti „pabėgėlius“, kad nesiųs jų namo.


Portale Israinfo rašoma, kad „Pareiškimas buvo paskelbtas fone teisių gynėjų protestų, kurie palaiko izraeliečius, gyvenančius pietinėje Tel Avivo dalyje ir kenčiančių nuo didelio skaičiaus migrantų savo rajone. Aktyvistai pareikalavo deportuoti pabėgėlius iš Eritrėjos į Tėvynę, juo labiau, kad ši šalis pasirengusi juos priimti atgal.“

Kaip toliau elgsis Izraelis, sunku pasakyti. Gal ką sugalvos originalaus? Nesenai buvo pranešimas apie šeimos afrikiečių, atvykusios į Prancūziją iš Izraelio integraciją, kurią aprašinės teigiamomis spalvomis La Monde. Gal čia „šuo pakastas“?

Taip ir neaišku, ką Izraelis darys su 45 tūkstančiais afrikiečių, kuriuos žydai nori iškraustyti dėl jų keliamų problemų.

Keli israinfo skaitytojų atsiliepimai: 

Elena Ainbinder: О! Taip! Tapau rasiste, po to, kai atvažiavau į Izraelį! Jie pas save palmėse nusprendė per akimirką, kad melsis ir laikysis Šabato! Е.. žydai!! Na.. nemėgstu.

Irina Polonskaya: Mes po truputį virstam į Europą, ir pas mus greitai bus prievartavimai ir neramumai. Kuo galvoja ministrai?

Semion German: O ką, pas mus mažai išprievartavimų ir plėšimų su tais eritriečiais? Dasigyveno blin, tiek kalbų buvo prieš rinkimus...

Diana Litvachuk: Kam naudingas šių pabėgėlių buvimas, kas iš to daro karjerą, o kas iš to gerai uždirba. Politikai nieko be naudos sau nedaro.

Anonimas: Autobuse, po sustojimų prie stoties Tachana Merkazit, galima uždusti nuo smarvės. O iki darbo dar važiuoti ir važiuoti! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą