2017-03-11

Vokietijos išlaidos „pabėgėliams“ viršija 20 000 000 000 eurų


Išlaidos „pabėgėlių“ išlaikymui Vokietijoje, manoma „žymiai viršys Vokietijos vyriausybės ir federalinių žemių suplanuotas sumas,“ pranešė Die Welt.

Bundestago mokslinė tarnyba gavo realius duomenis apie išlaidas Bavarijos, Šlezvigo-Holšteino, Hesseno ir Berlyno federalinėse žemėse. Įskaičiuotos išlaidos prieglobsčio suteikimui, nepilnamečių migrantų priežiūra, ir kita socialinė parama, įskaitant kalbos kursus, pastatų remontą, kuriuose apgyvendinami migrantai.

2016 metais minėtose žemėse „pabėgėliams“ buvo išleista 7,9 milijardai eurų, o jose apgyvendinta 1/3 „pabėgėlių“. Tokiu būdu, bendra suma būtų apie 23 milijardus eurų.

Čia paskaičiuotos tiktai tiesioginės vyriausybės ir federalinių žemių išlaidos, o kur dar išlaidos kovai su terorizmu, viešosios tvarkos palaikymas, „pabėgėlių“ vagystės, plėšimai, prievartavimai, banditizmas ir t.t.

Straipsnis Die Welt sulaukė beveik tūkstančio skaitytojų komentarų, kuriuose vokiečiai piktinasi, kad priversti dirbti iki 67 metų amžiaus, kad galėtų išlaikyti milijonus dykaduonių, kurie „sėdi jiems ant sprando“, už tai jie „dėkoja“ Merkel vyriausybei.

Piter S. rašo: Ok. 45 milijardai eurų valstybei ir federalinėms žemėms kartu. Išlaidos nemažės, bet susijungiant šeimoms tik augs. Tai tik pradžia.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą