2017-03-22

Europos naikinimo kronika 2. (ES spaudimas Lenkijai dėl migrantų, Vengrija sėkmingai stato tvoras, Vokietijos mokyklose trūksta pedagogų, migrantų nusikaltimai)


Lenkija ir toliau nepriima migrantų. Europos komisija spaudžia.

Europos komisija eilinį kartą pareikalavo ES valstybes nares vykdyti įsipareigojimus dėl pabėgėlių priėmimo ir pagrasino joms sankcijomis. Kalbama apie 2015 metų rugsėjo mėn. susitarimą dėl 160 tūkstančių nelegalių migrantų paskirstymo.

Briuselio duomenimis, kol kas paskirstyta 14 tūkstančių migrantų, kas sudaro vos kelis procentus nuo visų migrantų iš Afrikos ir Azijos.

ES komisaras vidaus ir pilietybės klausimams Dimitris Avromopulos, kuriam Graikijoje iškelta byla dėl korupcijos, antradienį aplankė Varšuvą ir priminė apie tai, kad įsipareigojimų įvykdymui liko pusė metų.

„Mes tikime, kad visos valstybės-narės teigiamai sureaguos į savo įsipareigojimus. Šie įsipareigojimai priimti bendrai visų valstybių prieš pusantrų metų Liuksemburge. Jeigu šalys jų nevykdys, tai pas Eurokomisiją yra instrumentai ir įgaliojimai, kad tai primesti, mes būsime priversti priimti atitinkamas priemones“, pasakė savo spaudos konferencijoje agentūros Frontex būstinėje Dimitris Avramopulos. Jis nepasakė, kokių priemonių imsis Briuselis prieš nepaklusnias valstybes.

Iki šiol daugiausiai pabėgėlių priėmė Vokietija, Prancūzija ir Olandija. Austrija ir Lenkija nepriėmė nei vieno migranto pagal susitarimą dėl jų relokacijos. Lenkijos argumentas – šalies saugumas.

Vengrija įrenginėja pasienio užtvaras ir saugo ES sienas.

Vengrija išgirdo Turkijos grasinimą praleisti į ES visus joje susikaupusius 3 milijonus migrantų, kurių išlaikymui ji pernai iš ES gavo 3 milijardus Eurų.

Antimigracines tvoras Vengrija ėmė statyti dar 2015 metais per patį migracijos cunamį, kai Angela Merkel, pažeisdama visus įmanomus ES ir Vokietijos įstatymus, atvėrė sienas nelegaliems migrantams, atnešusiems į Europą terorizmą, plėšimus ir prievartavimus.

Naujoji, jau antra tvora, išilgai pasienio su Serbija bus aprūpinta šiuolaikinėmis stebėjimo ir signalizacijos sienomis. Vengrai paskaičiavo, kad tvoros statyba jiems kainuos kelis kartus pigiau, negu migrantų išlaikymas. Praeitą savaitę prie šios naujos sienos buvo atidaryta naujai įrengta pasienio užkarda.

Pasienyje statomos ir dvi konteinerių tipo stovyklos nelegaliems migrantams. Pagal naują Vengrijos įstatymą yra sulaikomi visi nelegalūs migrantai. Jie bus laikomi stovyklose, kol bus nagrinėjami jų prašymai suteikti prieglobstį Vengrijoje.

„Vengrijoje priimto įstatymo tikslas-padaryti galą nelegaliai migracijai, uždaryti Balkanų maršrutą, sumažinti riziką saugumui ir Europos sienų gynyba,“ - sakoma naujose prieglobsčio suteikimo taisyklėse, kurios įsigalios ateinantį antradienį.

Orbanas pasakė: „Austrijos ir Vokietijos žmonės gali miegoti ramiai, nes vengrai apgins ES išorės sienas“.

Vokietijos Federalinis administracinis teismas leido deportuoti du Vokietijoje gimusius islamo ekstremistus.

Vokietijos Federalinis administracinis teismas patvirtino Žemutinės Saksonijos vidaus reikalų ministro potvarkį deportuoti iš Vokietijos du islamo ekstremistus. Jie gimę jau Vokietijoje, bet jų tėvai atvyko iš Nigerijos ir Alžyro, pranešė SZ. Tai pirmas precedentas Vokietijos teisinėje sistemoje. Pranešama, kad šie nusikaltėliai planavo teroro aktą.

Kas dešimtas mokytojas Vokietijoje neturi reikiamo išsilavinimo.

Dėl migrantų antplūdžio Vokietijoje katastrofiškai trūksta mokytojų. FAZ praneša, kad kas dešimtas iš 29000 pernai priimtų mokytojų Vokietijoje neturi pedagoginio išsilavinimo.

Ypač dramatiška padėtis pradinėse mokyklose. Saksonijoje 52 procentai pirmųjų klasių mokytojų neturi reikiamo išsilavinimo, Berlyne – 40%, o Brandenburge – 36%.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą