2017-03-03

Austrijos teismas pagaliau ėmė bausti „pabėgėlius“ prievartautojus


Teismo sprendimas griežtas: iki 13 metų kalėjimo už grupinį išprievartavimą aštuoniems „pabėgėliams“ iš Irako.

2015 metais, tuo pačiu metu, kai įvyko masiniai prievartavimai Kiolne, keturi „pabėgėliai“ iš Irako Naujus metus švenčiančią Vienos miesto centre 28 metų merginą pasikvietė į restoraną, nugirdė (2 promilės alkoholio kraujyje), o tada leisgyvę nuvilko į butą ir išprievartavo. Prie keturių merginą nugirdžiusių nusikaltėlių šiame bute prisijungė dar penki prievartautojai irakiečiai.

Visus įkalčius policija atrado tų „pabėgėlių“ telefonuose: maršrutą, filmuotus kadrus, pagyras giminėms ir draugams iš nusikaltimo vietos, aukos įžeidinėjimus. Tai paneigė nusikaltėlių versiją, kad auka tai darė savo noru.

Prievartautojai buvo 22 – 48 metų amžiaus tarpusavyje susieti giminystės ryšiais. Prokuroro žodžiais, auka buvo šoko būsenoje ir negalėjo priešintis.

Prisiekusiųjų teismas 48 metų vyrą išteisino, nes šis išprievartavime nedalyvavo, kitiems prievartautojams buvo skirtos bausmės iki 15 metų kalėjimo. Prisiekusieji atsižvelgė į tai, kad auka buvo rimtai sužalota ir buvo „kankinimo būklėje.“ Teisėjas atrado švelninančia aplinkybe tiktai tai, kad du nusikaltėliai „padėjo nustatyti tiesą“. 22 metų nusikaltėlis todėl gavo mažiausią bausmę – 9 metus kalėjimo.

Kaip rašo Krone, išgirdę nuosprendį įkalintieji apsiašarojo, aiškino, kad gailisi, nors anksčiau, iki nuosprendžio paskelbimo, tik vienas iš jų prisipažino esąs kaltas ir sakė, kad gailisi dėl padaryto nusikaltimo.

Ar irakiečiai bus deportuoti iš šalies dar nėra aišku. VRM atstovas spaudai Каrl-Heinz Grundböck sakė, kad ilgus nusikaltėliai „pabėgėliai“ nebuvo deportuojami iš šalies.


Artimiausiu metu Austrijos Aukščiausias teismas turi svarstyti bylą dėl 10 metų berniuko išprievartavimo Vienos baseine.

2015 metų gruodžio 2 dieną  20 -metis „pabėgėlis“ iš Irako Vienos miesto baseine „Wien-Meidling“ išprievartavo dešimties metų berniuką. Berniukas patyrė daugybinius kūno sužalojimus ir buvo gydomas vaikų klinikoje AKH. Įtariamasis nusikaltėlis buvo policijos sulaikytas nusikaltimo vietoje. „Pabėgėlis“ įtempė berniuką į nusirengimo kabiną ir ten jį išprievartavo. Po to jis grįžo į baseiną ir toliau jame plaukiojo, šokinėjo nuo tramplino.

Už vaiko išprievartavimą ir sunkius kūno sužalojimus šis arabas išsigimėlis buvo areštuotas. Nusikaltėlis į Austriją pakliuvo Balkanų maršrutu 2015 metų balandžio 13 dieną.

Iškrypėlis pareiškė policijai, kad tai padarė impulsyviai, nes keturis mėnesius neturėjo lytinių santykių. Jis pasakė, kad Irake jis turi žmoną ir vaikų. Pedofilas prisipažino, kad „padarė klaidą“. Paklaustas, ar leidžiami pedofiliniai santykiai Irake, jis pasakė, kad tokie santykiai yra uždrausti visame pasaulyje. Policija ilgą laiką slėpė šį nusikaltimą, “kad apsaugoti auką”. Kada gandai apie išprievartavimą pateko į socialinius tinklus, Austrijos policija pranešė, kad jie turi būti atsargūs, kada kalba eina apie migrantus, nes „jie daug ką pergyveno“, bet pažadėjo, kad nusikaltėliui nebus nuolaidų.

Nusikaltėliui už berniuko išprievartavimą teismas skyrė labai švelnią keturių metų įkalinimo bausmę. Manoma, kad po aukščiau minėto precedento su 8 nuteistais prievartautojais irakiečiais, Aukščiausias teismas sugriažtins baismę pederastui iš Irako.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą