2017-09-18

Gerdas Vildersas: Islamas tai ne religija. Ji yra totalitarinė, pavojinga ir žiauri ideologija, užmaskuota po religija


Interviu laikraščiui De Telegraaf Gerdas Vildersas išsakė savo požiūrį į Islamo religiją.

Vildersas pasakė:

„Prieš kelis dešimtmečius iš musulmoniškų šalių laikinai atvyko keli tūkstančiai žmonių. Bet šis atvykimas tapo nenutrūkstamu. Ši laikina būklė tapo nenutrūkstama. Iš kelių tūkstančių gasterbaiterių tapo šimtai tūkstančių. Milijonai visoje Europoje. Tada jiems buvo pasiūlyta integruotis ir asimiliuotis. Tačiau islamas siekia dominuoti. Nesenai profesorius Koopman išsiaiškino, kad 70 procentų musulmonams islamo taisyklės svarbiau, negu mūsų pasaulietinė teisė. Europoje kiekvieną savaitę žudomi nekalti žmonės vardan Alacho ir islamo. Mums paskelbtas karas ir mes turime apsiginti.“


„Tyrimai parodo, kad 11 procentų Olandijos musulmonų pasirengę vardan religijos naudoti jėgą. Tai 110000 žmonių, dvigubai daugiau, negu visa mūsų kariuomenė!“

Į De Telegraaf žurnalistės klausimą, „Kaip jūsų nuomone galima išsilaisvinti nuo islamo jungo?Gerdas Vildersas atsakė: „Išeiti iš islamo“.

„Mes gyvename laisvoje šalyje. Mano manymu, Islamas tai ne religija. Ji yra totalitarinė, pavojinga ir žiauri ideologija, užmaskuota po religija. Žmonės gali galvoti bet ką, bet aš turiu teisę pasakyti apie tai, kad Islamas negali naudotis konstitucine laisve“.

Gerdo Vilderso nuomone, Islamas negali būti nuosaikiu. Jis pasakė: „Pagal Koraną tai neįmanoma. Mano nuomone, egzistuoja ekstremistai ir nuosaikūs žmonės. Bet aš netikiu į dvi islamo versijas.
Yra tiktai viena. Ta, kuri nesireformuoja. Ir net jei mes galėtume laukti 150 ar 300 metų. Aš manau, kad tai niekada neįvyks. Tau nupjaus galvą, jeigu tu kitaip traktuosi Islamą“.

„Mes turime suvokti problemą. Mes drįstame kalbėti, kad Islamas nesiintegruoja. Mes traktuojame islamą kaip prievartinę, totalitarinę, nedemokratišką daiktą. Ir mes sustabdysime imigraciją iš musulmonų šalių. Per antrą premjero Riutte kadenciją pas jį atėjo papildomai 100000 musulmonų. Ne visi jie teroristai ar blogi žmonės, bet tai 100000 kartų daugiau Islamo, kuris atėjo į Olandiją.“

Vilderso nuomone, kad musulmonų atvykimo priežastis į Olandija nėra tai, kad šie žmonės bėgo nuo karo, buvo praradę savo namus. Vildersas pasakė: „Jeigu jie pabėgėliai, tai pasiliktų pirmoje saugioje valstybėje už Sirijos. Tai irgi dalis sprendimo. Visi sirai turi sugrįžti! Rytoj! Kodėl ne? Šalis saugi. Kodėl gali sugrįžti vieni sirai iš pabėgėlių stovyklų Libijoje ir Jordanijoje, bet kažkas iš čia esančių ir prašančių prieglobsčio ne?“

„Aš niekur nerandu Islamo Konstitucijoje, bet teismų praktika islamą traktuoja kaip religiją“.Vilderso nuomone, Islamas nėra religija. Vildersas neatmetė, kad „ilgalaikėje perspektyvoje“ reikėtų uždrausti islamą.

Jis pasakė: „Mano manymu, islamui neturi būti taikoma tikėjimo laisvė. Tai mano politinis siekis. Kaip tai galima realizuoti, tai mano rūpestis“.

„Mes neisime į namus ir neatiminėsime Korano. Ką jie daro už uždarų durų, tai jų reikalas. Mes kalbame apie viešą erdvę, bet apie tai šiuo metu per anksti kalbėti“.

Vilderso nuomonę, „islamą reikia padaryti nepatraukliu, kad mūsų šalyje išpažintų islamą.
Žmonės, kurie nori atvykti iš islamo šalių į Olandiją, jie turi pagalvoti: tai ne ta vieta, kur mes važiuojame.“

Šaltinis:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą