2019-04-10

Katalikų kardinolas vadina masinę migraciją „nauja vergovės forma“, ir sako, kad Biblija neturi būti naudojama jos protegavimui


Vyriausias Afrikos katalikų bažnyčios kardinolas pavadino masinę migraciją „nauja vergovės forma“ ir pasakė, kad tie, kas siekia panaudoti Bibliją migracijos skatinimui, diegia „melagingą“ Biblijos aiškinimą, rašoma Fox News.

„Dievo žodžio naudojimas migracijos skatinimui yra melaginga egzegezė. Dievas niekada to nenorėjo“, - pasakė kardinolas Robert Sarah prancūzų leidiniui Valeurs Actuelles.

Sarah, kuris yra Vatikano liturgijos biuro vadovas, dažnai tradicionalistiniuose sluoksniuose vertinamas kaip viltis, kad vieną jis pakeis popiežių Pranciškų. Jis dažnai reiškė labiau konservatyvią poziciją liturginės praktikos, islamo, migracijos ir kitais klausimais.

Ši pozicija buvo atskleista straipsnyje prancūzų kalba, kuriame iš Gvinėjos kilęs Sarah barė kunigus ir vyskupus, kurie „kalba netiksliai, aptakiai, nekonkrečiai, kad išvengti kritikos ir jie susitapatina su kvaila pasaulio evoliucija. Europos sąjungos atžvilgiu Sarah pareiškė, kad bažnyčia neturėtų bendradarbiauti su didėjančiu skatinimu masinės migracijos į tradiciškai krikščionišką žemyną.“



„Visi migrantai, atvykstantys į Europą, be skatiko kišenėje, be darbo, be orumo ... Ar to nori bažnyčia?“, - paklausė jis. „Bažnyčia negali bendradarbiauti su šia nauja vergovės forma, kuria tapo masinė migracija. Jei Vakarai tęs šį pražūtingą kelią, kyla didelė rizika, kad dėl gimimų stokos jie išnyks, užgrobti užsieniečių, taip pat kaip tai buvo Romoje užgrobtoje barbarų“.

Sarah pridūrė: „Mano šalis yra daugiausiai musulmoniška. Manau, kad aš žinau, apie ką kalbu.“

Sarah komentarai labai skiriasi nuo Popiežiaus Pranciškaus komentarų šiuo klausimu. Pranciškus ne kartą pabrėžė migracijos vertingumą ir kvietė Europos valstybes atverti savo sienas migrantų srautams iš trečiojo pasaulio.

Praėjusią savaitę Pranciškus viešėjo Maroke, pagrindiniame Afrikos migrantų iš piečiau Sacharos migracijos punkte, siekiant jiems keliauti į Europą per Ispaniją, ir dažnai kalbėjo apie migraciją.

„Migracijos klausimas niekada nebus išspręstas statant barjerus, skatinant kitų baimę ar atsisakant pagalbos tiems, kurie teisėtai siekia geresnio gyvenimo sau ir savo šeimoms“, - sakė Pranciškus.

Jis taip pat aukštai vertino Maroko pastangas leisti religinį sambūvį ir skatinti nuosaikias islamo formas.

Tačiau Sarah daug skeptiškesnis bažnyčios atvirumui imigracijai. Jis pateikė Lenkijos pavyzdį, katalikiškos šalies, kuri turi griežtą imigracinę politiką, ir pasakė, kad jis paragino neaukoti lenkų ir katalikų tapatybės „ant technokratinio ir be pilietybės Europos aukuro“.

„Ji gali laisvai pasakyti Europai, kad kiekvienas buvo sukurtas Dievo ir apgyvendintas konkrečioje vietoje, su jo kultūra, tradicijomis ir istorija“, - pasakė jis laikraščiui. „Šis dabartinis troškimas globalizuoti pasaulį per tautų slopinimą, jų ypatumus, yra gryna beprotybė.“



Sara interviu kvietė Europą vengti materializmo ir nepamiršti jo krikščioniško paveldo, įspėjo, kad tai gali lemti pačios Europos išnykimą.

„Jei Europa išnyks, o kartu su ja neįkainojamos senojo žemyno vertybės, islamas įsiverš į pasaulį“, - sakė Sarah. „Ir mes visiškai pakeisime kultūrą, antropologiją ir moralinę viziją“.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą