2019-04-02

Popiežius Pranciškus pasirinko ne Šeimų kongresą Veronoje, o susitikimą su LGBT aktyvistais


Kaip pranešė italų dienraštis Il Giornale, tuo metu kai Veronoje vyko Pasaulio šeimų kongresas, Popiežius Pranciškus Vatikane priiminėjo LGBT delegaciją, o susitikimo pabaigoje pasakė „istorinę kalbą apie homoseksualizmą“. Tiems, kas įdėmiai stebi šio žydų tautybės popiežiaus iš Argentinos veiklą, tai neturėjo sukelti nuostabos. Bergoglio pontifikatas, religijotyrininkės dr.Olgos Četverikovos nuomone, yra krikščionių bažnyčios judaizacijos etapas, kuris, kaip rodo pontifiko veikla, pretenduoja tapti galutiniu Vatikano pavertimu sodomo antibažnyčia etapu.



Balandžio 30 dienos ELTA pranešime apie Pasaulio šeimų kongresą buvo rašoma: „Kovo 29-31 dienomis Šiaurės Italijos mieste Veronoje vyksiantis Pasaulio šeimų kongresas vienija prieš abortus, prieš skyrybas ir gėjų santuokas nusiteikusius aktyvistus iš Jungtinių Valstijų, Europos ir Afrikos. Renginio išvakarėse M. Salvinis cituojamas teigiantis, kad Veronoje jis neprieštaraus praeities pilietinių teisių reformoms. Socialiniai užkariavimai nebus paliesti, mes nekalbame apie abortų, skyrybų teisių ar moterų ir vyrų pasirinkimų laisvių peržiūrą, sakė jis. Vietoj to, jo teigimu, bus susitelkta į tai, kaip „padėti Italijos šeimoms.“


Pažymėta, kad „prieš M. Salvinio kreipimąsi feministiniai, lesbiečių, gėjų ir pilietinių teisių judėjimai planuoja protestus, kurie turėtų pritraukti 20 tūkst. žmonių, nors numatomas didžiulis policijos saugumo užtikrinimas. Konferencijos organizatoriai paragino Italijos vyriausybę pasiūlyti mokesčių nuolaidas ir kitas finansinės paramos formas didelėms šeimoms, kaip dalį pastangų, dedamų siekiant padidinti šalies istoriškai žemą gimstamumą.“

Kuo gi satanistą Pranciškų išgąsdino šeimos?

Pagrindinės renginio temos buvo šeimos ir tradicinių vertybių išsaugojimas, vienalyčių santuokų ir abortų uždraudimas. XIII Pasaulio šeimų kongresą atidarė jo pirmininkas Bryan Brown, pasaulinio šeimų fondo prezidentas. Po jo susirinkusieji išgirdo Veronos vyskupo Giuseppe Zanotti maldą. Jis prašė Aukščiausiąjį palaiminti renginį. Tarp kongreso dalyvių buvo Italijos vicepremjeras Matteo Salvini, Ispanijos organizacijos CitizenGo organizatorius Ignacio Arzuzga, vokiečių aristokratijos atstovė Glorija kunigaikštienė Thurn und Taxis, stačiatikių archivyskupas Dmitrij Sminov ir kiti.

Kongresas vyko Palazzo della Gran Guardia rūmuose. Kongreso pagrindinis sponsorius – Matteo Salvini vadovaujama partija „Lyga“, jį parėmė partija „Italijos broliai“ ir šios partijos pirmininkė Giorgia Meloni. Kongreso devizas - „Dievas, tėvynė, šeima“.


Pagrindiniu pranešėju kovo 30 buvo Matteo Salvini. Jis pasisakė už tradicines šeimos vertybes ir gimstamumo didinimą. Jo nuomone, skyrybos ir abortai neturi tapti debatų tema. Salvini pasakė, kad savo penkių metų kadencijos pabaigoje norėtų, kad italai turėtų daugiau darbo vietų ir pasitikėjimo, norėtų turėti vaikų. „Nes šalis be vaikų – tai mirštanti šalis“, - pasakė Salvini.



Organizacijos „Šeimos diena“ vadovas Massimo Gandolfini pasmerkė 1978 metais Italijoje priimtą įstatymą, leidžiantį abortus. Jis pasakė: „Nuo 1978 metų Italijoje buvo nužudyta 6 milijonai negimusių vaikų. Taip valstybė smogė sau.“ ir pažymėjo, kas „šiandien niekas neabejoja, kad abortas – tai nužudymas“.

Kongreso organizatoriai teigė, kad MIP manipuliavo su informacija nušviesdama kongresą, kurio tikslas buvo atkreipti visuomenės dėmesį į šeimų padėtį. Italijoje užregistruotas rekordiškai žemas gimstamumo lygis, kas esant imigrantų antplūdžiui grasina, kad italai išnyks jau sekantį šimtmetį.

Kaip paaiškino vicepremjeras Matteo Salvini, susitikime nebuvo kalbama apie abortų uždraudimą, nei apie skyrybas. Jo žodžiais, kalbama ne apie abortų draudimą, o apie paramą tėvams, kaip padėti tėvams ir mamoms gimus vaikui.

Il Giornale pažymėjo, kad Vokietijos spaudoje Šeimų kongresas vadinamas „Iššūkiu liberaliai Europai“. Liberalų įtūžį sukėlė pats Salvini dalyvavimas kongrese. Jį kaltino net tuo, kad turi du vaikus iš skirtingų moterų, kad išsiskyrė su pirma žmona su kuria turėjo sūnų. Buvo priekaištaujama, kad jo dabartinė žmona yra už jį 20 metų jaunesnė. Kongresas buvo išvadintas „krikščionimis fundamentalistais“ homofobais ir t.t. Tai standartinė liberal-fašistų neapykantos kitaminčiams leksika.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą