2019-04-06

Viktoras Orbanas reikalauja nutraukti imigraciją


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas balandžio 5 dieną paskelbė valdančiosios partijos „Fidesz“ Europos parlamento priešrinkiminę programą, kurioje numatoma nutraukti imigraciją. Programa buvo paskelbta partijos „Fidesz“ mitinge, skirtame priešrinkiminės kompanijos į Europos parlamentą pradžiai.

Viktoras Orbanas pavadino rinkimus į Europos parlamentą istorinėmis kautynėmis tarp šalininkų migrantų perkraustymo į kontinentą ir krikščioniškos Europos gynėjų.


„Susiklostė štai kokia situacija: Briuselio burbului ir interesų grupės vadovauja politikai, siekiančiai pašalinti Europos krikščionišką kultūrą. Ne paslaptis, kad jie nori nustumti krikščionybę masinio imigrantų antplūdžio pagalba. O po krikščionybės sunaikinimo bus galima taip pat sunaikinti ir Europos tautas“, - pasakė Orbanas.

Orbano žodžiais, jeigu po Europos rinkimų pasirodys, kad konservatoriai-tautininkai stojo į liberalių Europos valstijų sukūrimo ir apribojimo nacionalinio suvereniteto kelią, „Fidesz“ nesugrįš į Europos liaudies partiją.

Programa numato, kad migracijos valdymo klausimai Briuselis turi sugrąžinti nacionalinėms vyriausybėms. Nei viena šalis neturi būti įpareigota vykdyti migrantų pageidavimus ir neleistina niekam Europoje išdavinėti migrantams asmens dokumentus. Buvo pareikalauta pašalinti migracijos kortas ir migrantų vizas, primygtinai pareikalauta, kad Briuselis nustotų dalinti migrantams ir Sorošo migrantų paramos organizacijoms pinigus, vietoj to, kad kompensuoti pasienio apsaugos išlaidas.

Viktoras Orbanas pareikalavo, kad ES niekas nebūtų diskriminuojamas dėl krikščioniškos religijos. Jis pabrėžė, kad migracija turi būti sustabdyta.

ЕР rinkimai – pasirinkimas. Tai lems ar ateis pro-migraciniai ar anti-migraciniai lyderiai, ar liks Europa „darbščių medų nešančių bičių namais“ ar bus užleista vieta kitoms civilizacijoms, ar mes ginsime krikščionišką, europinę kultūrą, ar paversime Vengrija multikultūrine teritorija.

Orbano žodžiais, Europa šiandien patiria migracinį pavojų, tai ne paprasta migracinė krizė, bet didysis tautų persikraustymas. Už Europos ribų gimstamumas žymiai didesnis, negu Europoje.

Orbanas pabrėžė, kad Europa, jei ji panorės, gali sustabdyti masinę imigraciją. Šiandieninė ES valdžia palaiko ir skatina imigraciją. Jau 9 metai vyksta diskusijos su Briuseliu, kad Vengrijos vyriausybė nenori daryti to, ką diktuoja Briuselis. Briuselis nenori nieko girdėti apie šeimos politiką, bet diena dienon aiškina legalios imigracijos svarbą.

Orbanas pasakė, kad „legalios migracijos programa – tai europinė programa Vengrijos gyventojų pakeitimo.“

„Mes, vengrai, tūkstantį metų gyvename čia Karpatų baseine (...), ir mes norėtume gyventi čia dar mažiausiai tūkstantį metų, išlaikydami mūsų sienas“, - pasakė premjeras, ir pažymėjo: „Mes norime, kad ateinančios kartos, mūsų vaikai, mūsų anūkai, laisvai galėtų lemti savo likimus, kaip ir mes“.

Šaltiniai:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą