2019-05-04

Europos sienos turi būti apsaugotos. Orbano ir Salvini spaudos konferencija


Po ketvirtadienį vykusių Italijos vicepremjero Matteo Salvini ir Vengrijos premjero Viktoro Orbano pasitarimo buvo surengta bendra jų spaudos konferencija.

Abu kalbėjusieji pažymėjo svarbą nacionalinių valstybių ir europietiškos kultūros, pagrįstos krikščioniškomis vertybėmis, būtinybę apsaugoti sienas. Orbanas pasakė, kad jie abu tiki, kad be stiprių nacionalinių valstybių negali būti stiprios Europos. „Europos sienos turi būti apsaugotos nuo migrantų invazijos“, - pasakė Orbanas ir pagyrė Salvinį „už jo pastangas jūroje pasiekti tai, ką mes padarėme sausumoje“. Ir pabrėžė šių pastangų lemiamą vaidmenį.


„Europos piliečiai išloš klausydami Italijos ir Vengrijos, o ne Makrono.“ - pažymėjo Vengrijos premjeras.

Jis pranešė, kad Vengrijos sienų apsauga valstybei kainavo virš milijardo eurų, tačiau Briuselis nekompensavo net menkiausios šios naštos dalies.

Orbano nuomone, su migracija surišti įgaliojimai turi būti atimti iš Europos Komisijos ir perduoti ES šalių deleguotai organizacijai, sukurtai dalyvaujant Šengeno zonos vidaus reikalų ministrams.

Apie Europos liaudies partiją Orbanas pasakė, kad joje yra promigracinių, taip ir antimigracinių jėgų. Pro-migracinė kairė, jo žodžiais, Europoje praranda pozicijas. Jis pažymėjo, kad Europai reikalinga nauja antimigracinių politinių jėgų sąjunga.

Į klausimą dėl Fidesz prisijungimo prie „Salvini aljanso“ premjeras atsakė, kad tai spręs vengrai.
Orbanas pareiškė, kad nori bendradarbiauti su energingais ir ambicingais Europos žmonėmis, kurie nori veikti, o „ne su Briuselio burbulu“, kuris prarado kontaktą su realiu gyvenimu. Jis nubrėžė keturias problemas, kurios, jo žodžiais, gali būti išspręstos tik Europos vadovų: Europa negina savęs; ji negerbia valstybių-narių; dabartinė vadovybė neklauso žmonių; ekonomikos rodikliai nuolatos krenta. Jis pritarė Salvini, kad Europa turi atversti naują savo raidos etapą.

Atsakydamas į klausimą apie neliberalią demokratiją Orbanas pasakė, kad „mums pakaks“ sieti demokratiją su liberalizmu. Vengrijos vyriausybė savo politiką apibrėžia terminu „krikščioniška demokratija“.

Kas liečia solidarumo problemą, tai jis patvirtino savo poziciją, kad pagalba turi būti tiekiama ten, kur yra problemos, o ne čia.

Viktoras Orbanas pakvietė Italijos vyriausybę sudaryti mokesčių sistemą, stimuliuojančią verslą, kuri tuo pačiu metu palieka daugiau pinigų fiziniams asmenims ir atneša daugiau lėšų į centrinį biudžetą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą