2019-05-23

Strache sukompromitavimu lenkai įtaria Vokietijos specialiąsias tarnybas. Stebėtinas panašumas provokacijos Austrijoje su nepavykusia provokacija Lenkijoje


Žinomas lenkų žurnalistas ir leidėjas Michał Karnowski mano, kad Austrijos laisvės partijos sukompromitavimą prieš pat Europos parlamento rinkimus surengė Vokietijos specialiosios tarnybos.

Ši specialiųjų tarnybų organizuota provokacija, dėl ko niekam nekyla abejonių, buvo kaip du vandens lašai panaši į nepavykusią provokaciją prieš Lenkų politinę sistemą. Abiem atvejais taikinys – patriotinės jėgos, pasisakančios prieš globalizaciją ir Europos tautų naikinimą.



Apie politinę krizę Austrijoje prirašyta labai daug, sako Michał Karnowski portale wSieci, tačiau šis „žemės drebėjimas“, išardęs Austrijos valdančiąją koaliciją, vertas tolesnio dėmesio, nes istorija yra archi įdomi, kelianti svarbų klausimą Europos sluoksniuose: ar tai nebuvo Vokietijos specialiųjų tarnybų darbas?

Atpasakojant šią istoriją dviem žodžiais: Gegužės 17 dieną, savaitė iki rinkimų į Europos parlamentą, vokiškuose MIP („Süddeutsche Zeitung” ir „Spiegel”) buvo paskelbtas 2017 metų video, kuriame dalyvauja Austrijos vice-kancleris ir Austrijos laisvės partijos lyderis Heinz-Christian Strache ir kitas aukštas šios partijos politikas Johann Gudenus. Jie bendravo su keliais žmonėmis apartamentuose Ibicoje. Tarp jų-moteris, prisistatanti kaip Rusijos oligarcho dukterėčia. Iš tikrųjų provokatorė. Ji praneša, kad giminaitis nori investuoti į Austrijos žiniasklaidą 250 milijonus eurų ir svarsto, kaip tai gali padėti Austrijos laisvės partijai.


Strache siūlo pirkti dalį akcijų populiariame tabloide „Kronen Zeitung”, kad laikraštis užimtų jo partijai palankesnią politiką. Michał Karnowski žodžiais - „vyksta labai neįdomi prekyba“. Ir dabar įdomiausias momentas. Euronews pranešė, kad video kompromatas per specialią operaciją (originale „sting operation”) buvo įrašytas keli mėnesiai iki 2017 metų rinkimų, per kuriuos FPÖ atėjo į valdžią. Bet buvo paskelbtas būtent prieš savaitę iki rinkimų į Europos Parlamentą, kuriame laukiama dešiniųjų (far-right) ir populistų pergalės.

„Süddeutsche Zeitung”, taip ir „Spiegel” tvirtina, kad įrašą gavo gegužės pradžioje ir atsisakė atskleisti šaltinį. Karnowski nuomone, svarbu, kad kompromato mechanizmas primena tą, kuris ne taip senai buvo panaudotas prieš kompaniją Srebrna. Austrijoje provokacija pavyko, nes pataikė korupciniams gundymams neatsparų politiką. Lenkijoje provokacija žlugo, nes Tvarka ir teisingumas lyderio Jaroslavo Kačinskio pokalbyje su mecenatu Roman Giertychu nebuvo nieko panašaus į austrų politiko įrašą. Taip pat elgėsi ir Kačinskio kolegos.

Karnowski žodžiais, Lenkijoje provokacija nepavyko, nes „politikas buvo labai sąžiningas ir skaidrus, bet panaudotas metodas grėsmingai panašus į austrišką. Ar tai reiškia, kad vokiečių specialiosios tarnybos žaidžia Europoje kažkokius purvinus žaidimus? Šis klausimas girdimas Europos politiniuose užkulisiuose vis dažniau ir dažniau. Jei ne jie, tai kas? Todėl, kad abu atvejai nėra žurnalistų darbas, mano požiūriu.“ - pažymi Michał Karnowski.

Dar viena provokacijos versija


Kronen Zetung praėjus metams po rinkimų Austrijoje nupirko Vokietijos holdingas Funke Mediengruppe. Manoma, kad prie provokacijos prieš Austrijos laisvės partiją prisidėjo Izraelio pilietis Talis Zilbersteinas, 2017 metų rinkimų metu konsultavęs Austrijos socialdemokratus. Jis panašius metodus taikė visame pasaulyje. „Aš skaitau įmanomu, kad už to slepiasi Zilberšteinas“, - pasakė Austrijos kancleris Sebastian Kurz.

Be įtarimo plaunant pinigus, dokumentų padirbimo ir sukčiavimo, Zilberšteinas žinomas, kaip rinkimų Izraelyje sponsorius, pasižymėjo bendradarbiavimu su Ukrainos žydų kilmės politike Julija Timošenko (Kapitelman) 2014 metų prezidentinėje kompanijoje. Dirbdamas Kijeve, be abejonių, įsigijo daugybę pažinčių su rusakalbėmis moterimis.

Visa „laisvoji Vokietijos spauda“ - priklauso stambiausiam pasaulio finansiniam kapitalui, JAV FRS akcininkams Rotšildams, Varburgams ir pan., jiems Vokietijoje atsovauja stambiausias pasaulio investicinis fondas „Blach rock“.

Šitiems globalistams nereikalinga nepriklausoma Austrija, nereikalinga austrų tauta, juo labiau Austrijos laisvės partija.


Austrų patriotams tai ne pirmas globalistų smūgis


Aljanso už Austrijos ateitį įkūrėjas Jorgas Haideris 2008 metais žuvo neaiškiomis aplinkybėmis, pakeliui į susitikimą su rinkėjais. Oficiali versija, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, nieko neįtikino. Liudininkai avarijos vietoje stebėjo sunkvežimį, kuris, manoma, tapo avarijos priežastimis. Haideris buvo prieš musulmonų migraciją į Austriją, prieš mečečių statybą, diegė „apsaugos nuo islamo invazijos įstatymą“.


Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą