2019-05-09

Čenstachovo Dievo motinos ikonos išniekintojai sako, kad seka popiežiaus pavyzdžiu



Lenkijoje netyla skandalas dėl švento Čenstachovo Dievo Motinos paveikslo išniekinimo. Jis čia per kelias pastarąsias savaites buvo išniekintas bent tris kartus.

Šis vandalizmas prasidėjo nuo Plocko bažnyčios, kurioje 51-metė Elżbieta Podleśna iškabino Čenstachovo Dievo motinos paveikslo reprodukcijas papuoštas LGBT nimbais. Sulaikytoji kaltinama tikinčiųjų jausmų įžeidimu, jai gresia laisvės atėmimo iki dvejų metų bausmė. Plakatai buvo aptikti balandžio mėnesį, tačiau iš karto po jų iškabinimo, Podlesna išvyko iš Lenkijos. Grįžusi ji buvo sulaikyta policijos.

Įtariamosios bute buvo atlikta krata, kurios metu konfiskuotas kompiuteris, telefono aparatas ir laikmenos, rasta kelios dešimtys plakato kopijų, kurių pagrindas - Čenstachovos Dievo Motinos ikona ir Hanso Memlingo paveikslas "Paskutinis teismas".

Dienraštis wPolytice informuoja, kad išniekintos Dievo Motinos reprodukcijos be to buvo iškabintos ant vienuolyno Żytniej gatvėje ir šv. Faustinos bažnyčios sienų.

Gegužės 8 dieną prie vidaus reikalų ministerijos pastato Varšuvoje įvyko LGBT aktyvistų piketas, kuriuo buvo siekiama apginti Elżbietą Podleśna. Susirinkusieji iškabino didelę jų išniekintos Dievo motinos paveikslo reprodukciją. Jie savo aktyvistę Podleśną teisina tuo, kad popiežius Pranciškus remia LGBT judėjimą ir pats buvo pasirodęs su vaivorykštės spalvų kryžiumi.



Popiežiaus gynėjai gana juokingai aiškina, kad LGBT kryžius, nuotraukoje matomas ant popiežiaus kaklo, yra „Lotynų Amerikos jaunimo dovana, o vaivorykštės spalvos simbolizuoja Lotynų Amerikos regionus“.



Nėra dūmų be ugnies

Į Romos bažnyčios sostą žydų tautybės popiežius Bergoglio 2013 metų kovo 13 dieną buvo atvestas Rotšildų po jų organizuoto antpuolio prieš Vatikano banką.

Apie savo tikslus atvirai kalba rabinai:



2016 metų pradžioje Peterburgo choralinėje sinagogoje buvo perskaityta Izraelio judaizmo tyrinėtojo Pincho Polonskio paskaita (video). Rabinas sako:

Judaizmas – pati misionieriškiausia religija žemėje. Per mūsų dukterines įmones – krikščionybę ir islamą – mes išplatinome savo idėją visai žmonijai. O dabar mes pereiname prie tiesioginio darbo su žmonija. T.y. ir krikščionybė, ir islamas įvykdė svarbiausią istorinę misiją – jie išplatino žmonijai žinias apie žydų tautą…. apie monoteizmą. Labai ačiū! Tai labai didelis darbas, mes patys jo padaryti negalėjome. Po tokio puikaus paruošimo mes galime galų gale patys tiesiogiai bendrauti su žmonija.“ 

Štai dar vienas rabino Polonskio pasisakymas:



Šį video siužetą savo almanache apie Ukrainos pavertimą žydų kolonija pateikia ir Eduardas Hodos:




Vatikanas kapituliuoja prieš homoseksualizmo ideologiją




Balandžio pabaigoje Turino vyskupija organizavo gėjų vienuolyną. Tai iš pagrindų kertasi su žmogaus sukūrimo doktrina ir egzistavimu natūralios tvarkos, kurią sukūrė Dievas. Kertamas vienas iš pagrindinių tikėjimo stulpų. Turino vyskupija praktiškai perrašė Katekizmą. Pasidavė tarptautinių iškrypėlių organizacijų spaudimui. Būsimas popiežius kardinolas Jozefas Racingeris dar 1986 metais rašė: „Šiandien vis daugiau žmonių, net bažnyčios viduje, daro milžinišką spaudimą, kad priimti homoseksualistų reikalavimus, tarytum tai būtų ne iškrypimas, ir įteisinti homoseksualizmo aktus“. Racingeris kvietė visus katalikų bažnyčios vyskupus, „padaryti taip, kad jų ganomieji nebūtų klaidinami tokios nuomonės, kuri yra diametraliai priešinga bažnyčios mokymui.

Blogis Turino vyskupijoje subrendo ne per vienerius metus, o vyskupija žinojo, kad gali remtis plačia pagalba iš užsienio. Keli Vokietijos ir Austrijos vyskupai, pavyzdžiui, laimina homoseksualistų santuokas.

Vasario mėnesį pasirodė sociologo Frederiko Martelio knyga „Sodomas“, kurioje jis tvirtina: „Vatikane 80% šventikų – homoseksualistai.“ „Vatikanas, - rašo Martelio, - tai viena iš pačių didžiausių homoseksualistų bendruomenių pasaulyje“.

Knygoje atpasakojamos pačios skandalingiausios istorijos, vykusios Vatikane. Viena iš jų liečia Kolumbijos kardinolą Alfonso Lopesą Truchiljo, buvusį popiežiaus Šeimos reikalų tarybos prezidentą. Pozicionuodamas save kaip gynėją bažnyčios doktrinos dėl kontracepcijos, tuo pačiu metu jis buvo praktikuojantis homoseksualistas ir turėjo slaptą butą, kuriame gyveno prostitutės. Autoriaus nuomone, Popiežius Benediktas XVI (Jozefas Racingeris), giliai suprato milžinišką mastą katalikų bažnyčios sugedimo, jo ryšį su pedofilija ir homoseksualizmu.

Būtent Martelis balandžio pradžioje informavo visuomenę, kad popiežius Pranciškus suplanavo Vatikane susitikimą su tarptautine LGBT delegacija ir ketino pasakyti „istorinę“ kalbą. Paskutiniu momentu, susitikimas buvo atšauktas, bet LGBT delegacija galėjo susitikti su Vatikano valstybės sekretoriumi, kardinolu Pietro Parolin.

2008 metais, Kalėdų išvakarėse, kasmetinėje kalboje aukščiausiems dvasininkams Benediktas VI vėl palietė homoseksualizmo temą. „Per daug didelis pavojus iš homoseksualistų kyla Europos gyventojams ir visai planetai“, - pasakė pontifikas. Gėjų puolimą jis sulygino su „pavojingu klimato pokyčiu ir tropinių miškų sunaikinimu“. 

Pranciškaus veikla tapo diametraliai priešinga. Pranciškus pasakė, kad su gėjais, net jei jie ir šventikai, nereikia kovoti. Juos reikia mylėti ir priimti tokius, kokie jie yra!

Popiežius Pranciškus apkaltintas erezija



Balandžio 30 d. portalas lifesitenews pranešė, kad 20 įžymių teologų kreipėsi į vyskupus atviru laišku, kuriame apkaltino popiežių Pranciškų erezija ir pareikalavo jo atstatydinimo. Jie paskatino „imtis priemonių, būtinų rimtoje situacijoje", nes popiežius vykdo šį nusikaltimą.



Autoriai savo kaltinimą erezija pagrindžia Popiežiaus Pranciškaus pozicija, daugeliu atvejų prieštaraujančią tikėjimui.

„Mes ėmėmės šios kraštutinės priemonės atsakydami į susikaupusią per pastaruosius kelis metus žalą, kurią atnešė popiežiaus Pranciškaus žodžiai ir veiksmai, kurie atvedė į vieną iš didžiausių krizių Katalikų bažnyčioje“, - pareiškė autoriai. Atviras laiškas parašytas olandų, italų, vokiečių, prancūzų ir ispanų kalbomis.

Tarp signatarų tokie autoritetingi mokslininkai, kaip tėvas Thomas Crean, Fr. John Hunwicke, Professor John Rist, Dr. Anna Silvas, Professor Claudio Pierantoni, Dr. Peter Kwasniewski, ir Dr. John Lamont.

„Didžiąją savaitę“ paskelbtas 20 puslapių laiškas yra tęsinys 2017 metais paskelbto ir 62 mokslininkų teologų pasirašyto laiško, kuriam pradžią davė popiežiaus 2016 metų kreipimasis 2016 Amoris Laetitia. Apie tai rašoma Šv.Pijaus X kunigų brolijos Lietuvoje pareiškime „Su didžiuliu nerimu: mes kaltiname popiežių Pranciškų“ rašoma:
Atviro laiško autoriai pareiškė, kad jiems tapo aišku, kad „popiežius Pranciškus suvokia savo asmeninę poziciją, prieštaraujančią tikėjimui, ir kad atėjo laikas eiti „toliau“, tvirtinant, kad popiežius Pranciškus „kaltas erezija“.

„Mes apsiribojame kaltinimu jo erezijos tais atvejais, kada jis viešai neigė tikėjimo tiesas, o po to nuosekliai veikė tokiu būdu, kuris demonstruoja, kad jis netiki į šias tiesas, kurias jis viešai neigė“, - reziumuoja autoriai.

Susiklosčius šiai situacijai teologai kviečia Bažnyčios vyskupus imtis priemonių, nes „eretinės popiežystės negalima kentėti ar slėpti, kad išvengti didžiausio blogio“. Dėl šios priežasties autoriai „nuolankiai prašo Bažnyčios vyskupų ištirti kaltinimus, esančius laiške, tam, kad, jei jie juos skaitys pagrįstais, jie galėtų išlaisvinti Bažnyčią nuo jos dabartinės nelaimės atitinkamai su šventu posakiu Salus animarum prima lex („sielų gelbėjimas yra aukščiausias įstatymas“). Autoriai mano, kad vyskupai gali tai padaryti, „įtikindami Popiežių Pranciškų atmesti šias erezijas, o jeigu jis to ryžtingai atsisakys, pareikš, kad jis laisva valia atsisakė popiežystės“.

Nuorodos:
https://sputniknews.lt/world/20190507/8959462/Sulaikyta-lenke-isklijavusi-plakatus-su-vaivorykstine-aura-padabintu-Dievo-Motinos-paveikslu.html







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą