2019-05-16

Marin Le Pen: „Su Salvini mes galime pakeisti Europą“. Eurokritikų susitikimo Neapolyje išvakarėse


Marin Le Pen, Nacionalinio fronto (Rassemblement National) lyderė, sako, sako, kad kartu su Matteo Salvini jie gali pakeisti Europą. Kad tai padaryti, jos nuomone, reikia su kitomis partijomis sukurti stiprią eurokritikų grupę, rašoma italų dienraštyje Il Giornale.

„Yra reali alternatyva, ties kuria mes dirbame su Matteo Salvini“, - pasakė Le Pen ir nurodė siekį pabaigti partijų PPE ir PSE dominavimą Europos Parlamente, nes šios partijos diskreditavo ir pavertė Europos Sąjungą nevykėle.

Ateinantį šeštadienį Marin Le Pen dalyvaus Neapolyje Matteo Salvini organizuojamame renginyje, kuriame be Nacionalinio fronto ir Lygos, dalyvaus dar kitų dešimties senojo kontinento eurokritikų partijų lyderių.

Salvini pasakė, kad šios partijos turi „tą pačią Europos ateities viziją, kuri remiasi suverenitetu, tautų apsisprendimo teise ir laisvanorišku bendradarbiavimu.“

„Ir mes tikime, kad Europą galima statyti be prievartos, šantažo ir nuolatinių grasinimų“, - pasakė Salvini.




Pozicija dėl imigracijos

Lygos ir Nacionalinio fronto lyderių pozicijos migracijos klausimu yra panašios. Prancūzijos tautininkų lyderė Le Pen mano, kad „ES yra toksinės masinės imigracijos greitintuvas“, o Fronteks yra nelegalų priėmimo, transportavimo ir paskirstymo įrankis. Le Pen nuomone, dar viena rimta problema glūdi Komisijoje, kuri „nenori, sustabdyti nelegalią imigraciją, nori ją aktyvinti, kaip tai, tarp kitko, įtikinėja ES komisarai.“ Prancūzijos valdžia, vadovaujama Makrono, „slepia migracinės politikos fiasko“, pasakė politikė.

Marin le Pen nuomone, migrantus, kuriems nebuvo suteiktas prieglobstis, būtina sugrąžinti į kilmės šalis. Būsimų Europos problemų įgyvendinimui, politikės žodžiais, būtina pritraukti kitas jėgas, Tokiomis, šiuo momentu, yra Orbano partija Fides ir vokiečių partija AfD.

Le Pen pasakė: „Mūsų tikslas sukurti kuo stipresnę super grupę. Tie, kas palaiko šias idėjas, kviečiame.“ Ji atkreipė dėmesį, kad šiuo metu ES projekte nėra jokių idėjų dėl infrastruktūros. Politikė pažymėjo infrastruktūrinius projektus „Belt and road“, arba „Šilko kelio“ su Kinija. Le Pen nuomone, tai įrodymas ES bejėgiškumo. Šiandien Europos valstybės kreipiasi į Kiniją, kad ši finansuotų ES infrastruktūros projektus, nes ES neveikia, arba sukuria nepriimtinas sąlygas.

Nacionalinis frontas (22%) ir Lyga (30%) šiuo metu yra populiariausios partijos Prancūzijoje ir Italijoje.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą