2019-05-20

Vengrija reikalauja iš Briuselio permainų


Praėjusį penktadienį Kossuth Radio laidoje “Good Morning, Hungary” Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad rinkimuose į Europos parlamentą (EP) turi būti akcentuojama, kad „mes norime permainų, Europos, kuri gina savo sienas sausumoje ir jūroje“, kad „mes norime matyti lyderių Briuselį, kuris nori sustabdyti migracija, bet ne ją skatinti“.

Orbano žodžiais, egzistuoja politikų, žurnalistų ir analitikų „liberali mafija“, kurie už pinigus įtikinėja pasaulį, kad migracijos negalima sustabdyti. Paaiškėjo, kad tai galima padaryti. Vengrija nutraukė migraciją sausumoje, Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini tai padarė jūroje, o JAV prezidentas Donaldas Trampas nutarė pastatyti sieną. Tuomet prieš šiuos migracijos priešininkus reiškiama neapykanta.


„Promigracinės jėgos bando primesti“ EP rinkėjams savo mąstymo būdą, tuo tarpu Europai reikalingi lyderiai, kad ją apginti, nes Europa yra europiečių namai, Vengrija - tai vengrų namai.

Vengrai šiurpsta nuo daugelio europinių politikų kalbų, kad migracija tai gerai, kad ją reikia geriau organizuoti, negu ji organizuojama šiandien, pažymėjo Vengrijos premjeras.

Dėl Vengrijos pagalbos vaikų susilaukusioms šeimoms Orbanas pasakė, kad tai Briuselio draudžiama pagalba. Jis pavadino tokį kaltinimą veidmainišku, nes, kai Briuselis „dalina migrantams debetines banko korteles, žinoma, tokios problemos nėra“.

Orbano nuomone, tai vyksta todėl, kad tie, kas nori išspręsti demografinę problemą Europoje migracijos pagalba, neapkenčia šeimos politiką, ir atvirkščiai: tie, kas nori išspręsti šią problemą su šeimos politika, neapkenčia migracijos. Jis paaiškino, kad siekiant stimuliuoti gimstamumą ir išvengti Europos teismų, Vengrijos vyriausybė paprašė Briuselio iš anksto pritarti programai, bet jie to daryti nenori.

Vengrijos premjeras pažymėjo, kad BVP pirmame kvartale buvo 5,3%. Tikslas, kad Vengrijos ekonomikos augimas būtų 2% didesnis už kaimynų.

Orbano žodžiais, Vengrijos prioritetas šalies interesai, o ne sukūrimas „Pasaulio vyriausybės“. Taip pat elgiasi Izraelis, Indija, Lenkija, Italija ir JAV.

Orbanas pažymėjo apie puikius ekonominius santykius su JAV, šios šalies investicijų augimą, o kalbėdamas apie Santykius su Rusija ir Kinija nurodė „europinę veidmainystę“. Sankcijos prieš Rusiją jis pavadino vakarų šalių instrumentu, su kuriuo Centrinė Europa „išmušama“ iš Rusijos rinkos, o vakariečiai į šią rinką ateina. Vakarai kalba apie Centrinės Europos bendradarbiavimą su Kinija, bet jų pačių prekyba su Kinija auga „svaiginančiais“ tempais.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą