2019-05-24

Orbanas interviu Bild sukritikavo Merkel: "pabėgėliai, atvykstantys į Europą, turi būti sugrąžinti į Afriką be išimčių"


Interviu Vokietijos tabloidui Bild Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas sukritikavo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel dėl jos pabėgėlių politikos. Orbano žodžiais, niekas už vengrus negali spręsti, kam gyventi Vengrijoje, o pabėgėliai, atvykę į Europą, turi būti deportuoti atgal į Afriką. Jis neleistų sau spręsti, kas turi gyventi Vokietijoje, o kas ne.

„Jeigu aš laikyčiausi tokios pabėgėlių politikos, kaip kanclerė, žmonės iškeldintų mane iš ofiso tą pačią dieną. Vengrai, kurie buvo dešimtmečius okupuoti, labai jautrūs dėl nacionalinės nepriklausomybės“, - pasakė Orbanas.

Orbanas patikslino, kad politika pabėgėlių klausimu-tai ne bendras ES tikslas, o valstybių narių nacionalinis klausimas, ir jis gina vengrų sprendimą:



„Vengrai nusprendė: jie nenori imigracijos. Moterys ir vaikai prie mūsų sienos, žinoma, gauna pagalbą, bet ekonominių imigrantų mes nepriimam.“



Vengrijos premjeras pakvietė sukurti Europos planą pabėgėlių kilmės šalyse, kuris turi apimti ekonomikos ir valdžios sukūrimą tose šalyse. Tai jis „palaikytų su džiaugsmu“.

Tačiau pabėgėliai, atvykstantys į Europą, turi būti sugrąžinti be išimčių:

„Kiekvienas išgelbėtas turi sugrįžti į Afriką. Tiktai taip mes galime užkirsti kelią šioms masinėms žūtims jūroje. Sienos turi būti apsaugotos, niekas neturi būti atvežtas ar įleistas“.

Apie išorinius pavojus ES, Orbanas pasakė, kad reikia tartis su JAV prekybos temomis. Jų būgštavimai vertinami supaprastintai, jie norėjo sumažinti savo prekybos deficitą. Rusija buvo pavojumi kai kurioms Europos valstybėms, o Vengrijai, ne. Orbano nuomone, šalys, esančioms ES rytuose, reikia garantijų iš ES ir NATO pusės.

Bild paklaustas, ar ne per toli nuėjo savo įžeidžiančia kompanija prieš Džordžą Sorošą ir ar jis yra antisemitas, Orbanas pareiškė, kad didžiuojasi šia kompanija. Antisemitizmas buvo išstumtas iš Centrinės Europos, bet gyvas Vakarų Europoje dėl imigracijos. Apie Sorošą Orbanas pasakė griežtai:

„Aš Sorošo asmenyje matau vengrų spekuliantą, atstovą kazino kapitalizmo, kuris savo pinigais skatina imigraciją“.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą