2019-11-27

Italija: Salvini teisėtai neįsileido NVO laivų su afrikiečiais


Italijos dienraštis „Corriere dela sera“ informuoja, kad Italijos ministrų teismo sprendimu prieglobstį nelegaliems imigrantams turi suteikti ta valstybė, kurios laivas išgelbėjo jūroje šiuos imigrantus. Pavyzdžiui, jeigu gelbėjimo operaciją vykdo Vokietijos laivas, su juo „vyko pirmasis migranto kontaktas“, todėl jis ir privalo prisiimti atsakomybę, vykti į Vokietijos uostą ir ten išlaipinti nelegalius imigrantus.



Šis teismo nutarimas baigia regioninių teismų maratoną, kurie keldavo bylas prieš tuometinį Italijos vicepramjerą ir vidaus reikalų ministrą Matteo Salvinį, kuris blokuodavo užsienio laivus iš Libijos pakrantės pervežančius imigrantus. Taip praėjusių metų balandį Vokiečių laivui Alan Kurtdi (NVO Sea Eys) buvo neleista išlaipinti Italijoje 65 migrantus.

Salvinį ta proga pasakė: „Pagaliau teismas pripažįsta, kad neteisėto iškrovimo blokavimas nėra nusikaltimas“... „Teismas nustatė valstybės, kuriai priklauso laivas, išgelbėjęs pabėgėlius, atsakomybę.“„Il Giornale“ rašoma, kad teisėjai darė viską, norėdami trukdyti Salvini vykdyti savo antiimigracinę kompaniją.

„Ginti savo šalį man visada yra apdovanojimas“, - sakė Salvini, nepaisydamas į įvairių teisėjų bandymų trukdyti diegti jo „Saugumo dekretą“. Ministro planuose buvo pilnai uždaryti Italijos uostus nelegaliems imigrantams ir iš šalies deportuoti pusę milijono čia prasiskverbusių afrikiečių, kurie šioje šalyje užsiima prekyba narkotikais, prostitucija, parazituoja socialinę sistemą.

„Il Giornale“ nurodo, kad šis teismo sprendimas yra didelė partijos „Lyga“ lyderio Matteo Salvini politinė pergalė.

Nuorodos:
https://www.corriere.it/politica/19_novembre_27/i-giudici-scagionano-salvinile-ong-sbarchino-loro-paese-85c5607c-1090-11ea-8237-5100dbaddf11.shtml
http://www.ilgiornale.it/news/tribunale-dei-ministri-d-ragione-salvini-ong-sbarchino-nei-1790765.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą