2019-11-27

Prezidento Nausėdos požiūris į senelius ir valstybės prestižą. Kokia bus jo reakcija į nuolatines ponios Kukliansky ir Co. provokacijas?




Požiūris į valstybės prestižą, į žmones, savo gyvenimą atidavusius šios valstybės kūrimui, tarpusavyje susiję klausimai, nes abu atspindi valstybės ir jos vadovo moralinį lygį.

Ar įmanoma labiau išsityčioti iš Lietuvos senelių, kaip pasiūlant didinti bazinę pensiją 3 eurais!? To buvo negana. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė pasiūlė pritarti šalies vadovo siūlymui, bet tik šią „milžinišką“ sumą mokėti nuo vasaros. Gal mirs iki to laiko keliasdešimt alkanų bėdžių!?

Svarbu ne suma, o principas!” Tokią saliamonišką išmintį lapkričio 26 dienos LRT Panoramai išsakė prezidento vyriausiasis (ir matyt neadekvačiausiasis) patarėjas Povilas Mačiulis. Tik kodėl su tuo principu neparemontavus prezidento rezidencijos, juo neišklojus premjero Skvernelio personalinio kelio, iš to „principo“ neišmokėjus seimo nariams nuolatos didinamų algų, o pinigus neatidavus skurdžiams?


Prezidento požiūris į valstybės prestižą


Ne prezidento ūgiu ir jo žmonos skrybėlės diametru matuojamas prezidentų autoritetas, o tarnyste savo tautos piliečių interesams. Kol kas jiems Gitanas Nausėda nelinkęs tarnauti. Tai išorinio blizgesio žmogus. Spėjome pamatyti jį spindintį nuo ordinų ir akselbantų Japonijoje, užklydusį po gaisro Alytuje su dujokauke, lipantį į tanką. Ne juokai tokiam aukštam į tanką įsirangyti! „Iš kvailumo galima ir penį nusilaužti!“ (kaip viena baikė sako).

Lapkričio 22 dieną, greta Nausėdos ir Nausėdienės stovėjo Lenkijos prezidentas Andžejus Dūda. Mažesnis kiek, mažiau pasipūtęs ir susireikšminęs, tačiau keliai metrais aukštesnis, matuojant pagal naudą lenkų tautai.

Andžejus Dūda pasakė tvirtą „ne“ žydų pretenzijoms dėl turto restitucijos, o Nausėda bando slapstytis nuo atsakymo į šį klausimą.

Kiekvienam bent kiek protaujančia visiškai aišku, kad antilietuviška isterija, kurią kelia žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, jos pagalbininkė Rūta Vanagaitė, žydu apsimetęs tarptautinis aferistas Stanislovas Tomas, Rusijos valstybinė ir privati propagandos mašina, o dabar ir Panevėžio teatro provokatoriai, yra viena artelė „ragai ir kanopos“, kurios tikslas išmušti iš Lietuvos milijardus, padaryti lietuvių tautą amžinais žydų tarnais, baisiausiais “žydšaudžiais“.

Ši „problema“ juridiniu požiūriu neverta nei išvalgyto kiaušinio lukšto, nes prieš daugiau negu 70 metų Lietuva, kai žydai prarado turtą, buvo okupuota sovietinės imperijos, dar vadinamos antruoju chazarų kaganatų, dėl dominuojančios žydų rolės joje, o taip pat, kai nuo 1941 iki 1944 metų Lietuva buvo okupuota hitlerinės Vokietijos, kuri vykdė žydų, čigonų ir homoseksualų holokaustą. Štai šioms valstybėms, vienai iš kurių tarnavo ir ponio Kuklensky su savo tėveliu, ir turi būti adresuotos pretenzijos.

Kukliansky ir jos globėjų planas kitas: kelti šmeižto prieš lietuviu tautą kompaniją ir taip provokuoti antisemitizmą. Tuomet pabarsčius smėliuku ar sulaukus kokio išpaišyto užrašo visu balsu rėkti, kokie baisūs lietuviai.

Jeigu nuolatos žmogui dergsi ant galvos, niekinsi jo tautos didvyrius, būtinai iššauksi kokią nors reakciją. To, gali būti, ir siekia šie provokatoriai.

Štai šioje vietoje pats laikas įsikišti Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai ir pasakyti tvirtą „Ne!“ provokatoriams ir jų provokacijoms.

Rusijos propaganda jau skelbia, kad kitą mėnesį Viniuje ponia F.Kuklensky organizuoja regioninę konferencija dėl žydų turto restitucijos. Vėl bus bandoma čiulpti išvalgytą kiaušinio lukštą, provokuoti antisemitizmą.

Kaip elgiasi ori Lenkija ir jos ori valdžią

Lenkijos valdžiai pasakius „Ne!“ turto ieškotojams, žydų provokacijos aprimo, bet galutinai nesiliovė. Prieš kelias dienas Izraelio valstybinio transliuotojo žurnalistas Eran Cicurel vėl bandė primesti lenkų tautai dalyvavimo holokauste kaltę. Buvo parodytas Lenkijos žemėlapis su hitlerininkų koncentracijos stovyklomis, visas jas pripaišant lenkams.

Į Izraelio žurnalisto provokaciją nedelsiant sureagavo Lenkijos premjeras Mateušas Moravieckis, Lenkijos pasiuntiniai užsienyje. Moravieckio žodžiais, tai „klaidinimas ir istorijos perrašinėjimas“. Lenkų reakcija buvo pastebėta viso pasaulio MIP, rašoma Lenkijos dienraštyje wPolytice.

O kokia bus Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos reakcija į nesiliaujančias Kukliansky ir Co. provokacijas?

Nuorodos:










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą